Pover Oranje stelt WK-ticket veilig met late zege

Foto: Pover Oranje stelt WK-ticket veilig met late zege

Het Nederlands elftal heeft zich dinsdagavond gekwalificeerd voor het WK 2022 in Qatar. In een lege Kuip volstond een gelijkspel tegen achtervolger Noorwegen om de groepswinst veilig te stellen, maar in de slotfase werd alsnog een zege behaald: 2-0.

Bondscoach Louis van Gaal voerde drie wijzigingen door in zijn basisformatie. Door blessures werden Justin Bijlow en Stefan de Vrij vervangen door respectievelijk Jasper Cillessen en Matthijs de Ligt, waar op de rechtsbuitenpositie Steven Bergwijn kwam te spelen in plaats van Donyell Malen. Een andere wijziging was de positie van de bondscoach zelf. Door een valpartij liep hij een heupblessure op, waardoor Van Gaal in de skybox plaats besloot te nemen.

Memphis zorgt voor dreiging

In de eerste helft kwam het gevaar louter van Oranje-zijde. Noorwegen moest weliswaar winnen om Nederland voorbij te gaan in de stand, maar de ploeg van Stale Solbakken besloot het initiatief volledig aan de thuisploeg te gunnen. Vanaf de tribune zag Van Gaal met name Memphis Depay gevaarlijk worden. De FC Barcelona-aanvaller noteerde vier kansrijke momenten, maar doelman Örjan Nyland hield zijn doel schoon.

26′ – Kans Arnaut Danjuma!

Een kans van wat groter formaat dit keer. Arnaut Danjuma wordt na een snelle omschakeling van Oranje vrijgespeeld en krult laag naast. #NEDNOO pic.twitter.com/jCgN1zVhbn

— NOS Sport (@NOSsport) November 16, 2021

Ook Arnaut Danjuma noteerde een mogelijkheid in de eerste helft. De buitenspeler van Villarreal kwam vanaf de linkerkant naar binnen en probeerde het maar eens in de verre hoek, maar zijn schot eindigde aan de verkeerde kant van de Noorse paal. Zodoende stond het halverwege ondanks een enorme hoeveelheid balbezit voor het Nederlands elftal nog steeds 0-0 bij het klinken van het rustsignaal.

Noren durven meer

In de tweede helft besloot Noorwegen noodgedwongen meer het avontuur te zoeken. Zonder spits Erling Braut Haaland ontstonden er ook enig gevaar van Noorse zijde. Zo probeerde invaller Kristian Thorstvedt het maar eens vanuit een moeilijke positie, maar Cillessen zag zijn poging voorlangs vliegen.

Ondertussen kwam er slecht nieuws vanuit de andere groepswedstrijd. Turkije kwam dankzij Feyenoorder Orkun Kökcú op een 1-2 voorsprong bij Montenegro, waardoor een nederlaag zou betekenen dat Nederland met lege handen zou achterblijven. Zeer risicovol natuurlijk gezien de brilstand. Dat was voor Van Gaal ook aanleiding om Marten de Roon in te brengen als slot op de deur.

77′ – Kans Oranje!

Daar was even ruimte voor Memphis. Hij krijgt twee pogingen, maar het resulteert uiteindelijk opnieuw niet in een poging op doel. Nog een klein kwartier volhouden voor Oranje… #NEDNOO pic.twitter.com/iSP4ZmbMgm

— NOS Sport (@NOSsport) November 16, 2021

Nederland probeerde het duel nog wel definitief in eigen voordeel te beslissen. Na goed voorbereidend werk van Steven Bergwijn kreeg Danjuma de kans om er 1-0 van te maken, maar zijn schot eindigde over het Noorse doel. In het slotkwartier werd ook Memphis nogmaals gevaarlijk na opnieuw een voorzet van Bergwijn, ware het niet dat hij in twee instanties niet het verschil maakte.

In de slotfase werd er alsnog gescoord. Ditmaal fungeerde Danjuma in de rol van aangever door de bal terug te leggen en maakte Bergwijn het fraai af door de bal hard en hoog binnen te schieten: 1-0. Nederland maakt na de afwezigheid in 2018 volgend jaar dus een comeback op het wereldkampioenschap.

84′ – DOELPUNT ORANJE!

Daar is de perfect uitgespeelde aanval van het nederlands elftal. Steven Bergwijn verschalkt Nyland en lijkt Oranje naar Qatar te knallen! ?⚽ #NEDNOO pic.twitter.com/ziyPEAknLp

— NOS Sport (@NOSsport) November 16, 2021

Het Nederlands elftal wist er zelfs nog 2-0 van te maken. Noorwegen besloot alle risico te nemen, waardoor er in de omschakeling veel ruimte ontstond. Bergwijn kreeg alle ruimte om het hele veld over te steken en hield daarbij het overzicht door Memphis een niet te missen kans te gunnen: 2-0.

Scoreverloop: 1-0 (84′) Steven Bergwijn, 2-0 (90′) Memphis Depay

Wedden op Oranje? Maak een bet365-account aan en win!

Welk cijfer geef je Oranje?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:16
179+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
7+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
54+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
67+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
76+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
53+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
318+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
317+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
314+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
25+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
13+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
161+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
11:33
350+
Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?
11:18
128+
Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan
11:03
400+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
10:51
347+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
10:39
210+
‘Knoop over Ajax-toekomst Mikautadze doorgehakt’
10:23
712+
‘Enorme Feyenoord-leegloop na vertrek Slot’
10:08
540+
‘Dán vertrekt Brian Brobbey bij Ajax’
09:59
3493+
‘Steven Berghuis slaat om zich heen bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie