‘De Ligt dreigt ontslag Van Gaal in te leiden’

Foto: ‘De Ligt dreigt ontslag Van Gaal in te leiden’

Vanavond gaat Matthijs de Ligt vrijwel zeker starten bij het Nederlands elftal tegen Noorwegen, nu Stefan de Vrij met blessureleed is afgehaakt. Bij De Telegraaf schrijft men vandaag dat er met De Ligt ‘een goed alternatief klaarstaat’, maar houden ze tegelijkertijd hun hart vast omdat ‘hij al goed is geweest voor de ontslagen van drie (bonds)coaches’.

“Van Gaal zal met De Ligt in de basis wel moeten beseffen dat het zomaar gedaan kan zijn met zijn bondscoachschap. De Leiderdorper is ondanks zijn jeugdige leeftijd – in augustus 22 jaar geworden – al driemaal de nagel aan de doodskist geworden van twee bondscoaches en één clubtrainer”, opent de krant, die verder ook op Danny Blind wijst.

Danny Blind

“Blind stelde als bondscoach De Ligt als 17-jarige op als basisspeler in de interland Bulgarije-Nederland op 25 maart 2017. In de vijfde minuut liep de toenmalig Ajacied onder een bal door en ook bij de tweede tegentreffer zag De Ligt er niet goed uit. Bij rust stond Oranje met 2-0 achter, bleef De Ligt in de kleedkamer achter en tenslotte verloor Nederland in Sofia met 2-0. Een dag later kon Blind zijn biezen pakken als bondscoach.”

Marcel Keizer

Het volgende slachtoffer was Marcel Keizer, bij Ajax. Omdat Joël Drommel in de penaltyserie de strafschop stopte van De Ligt op 20 december 2017 in de achtste finales van de KNVB-Beker bij FC Twente-Ajax stond trainer Marcel Keizer een dag later buiten bij de Amsterdammers.”

Frank de Boer

En het meest recente slachtoffer, zo stelt De Telegraaf dus, was Frank de Boer. “Op 27 juni van dit jaar kondigde zijn ontslag van 29 juni zich aan vanwege een handsbal van De Ligt in de achtste finales van het EK tegen Tsjechië. De verdediger kreeg daarvoor in de 55e minuut een rode kaart bij een 0-0 tussenstand. Uiteindelijk werd Nederland met een man minder uitgeschakeld door doelpunten in de 68e en 80e minuut.”

Scoort De Ligt tegen Noorwegen vanavond? Win 850 euro met 100 inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Hou jij je hart vast met De Ligt in de basis?

  • Ja
  • Nee
1615+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie