Ödegaard: “Hopelijk doet hij het een beetje rustig aan”

Foto: Ödegaard: “Hopelijk doet hij het een beetje rustig aan”

Martin Ödegaard speelt vanavond met Noorwegen tegen het Nederlands elftal en voor de 22-jarige technicus is dat een speciaal duel. Niet alleen omdat het erom spant, óók door zijn verleden in de Eredivisie bij sc Heerenveen en Vitesse.

Daarom kijkt de aanvallende middenvelder van de gewezen Premier League-grootmacht Arsenal extra uit naar het treffen. Hij wordt geciteerd door De Telegraaf: “Als voetballer en als mens heb ik veel te danken aan Nederland. Hier ben ik volwassen geworden.”

In De Kuip dient Ödegaard Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum te bespelen: “Zij zijn van wereldklasse en ik vind het een eer om tegen hen te kunnen spelen.” Denzel Dumfries kent hij nog van hun gezamenlijke tijd in het Abe Lenstra Stadion: “Ik heb met hem heel plezierig samengespeeld bij Heerenveen. We stonden allebei aan de rechterkant. Ik heb nog altijd goed contact met hem. Hopelijk doet hij het een beetje rustig aan…”

Ajax-uitschakeling als houvast

Als trainer van FC Kopenhagen zat bondscoach Stale Solbakken Ajax als eens dwars in de voorronde van de Champions League: “Dat is een wedstrijd die ik zeker als een voorbeeld zie. Nederland is een van de beste teams in Europa. Maar wij geloven in onze kans.” De keuzeheer weet wat er moet gebeuren: “We zullen defensief perfect moeten spelen gezien de aanvallende kwaliteiten van Nederland. Maar alleen tegenhouden is niet voldoende gezien onze uitgangspositie. We zullen zelf ook gevaar moeten creëren, want we moeten deze wedstrijd winnen als we naar het WK willen.”

Stunt Noorwegen in De Kuip? Bij bet365 is de odd 7.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet Oranje oppassen voor Ödegaard?

  • Vind ik wel
  • Nee joh
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie