“Wil hij het enfant terrible uitstralen? Vreselijk”

Foto: “Wil hij het enfant terrible uitstralen? Vreselijk”

Wim Kieft stoort zich mateloos aan Noa Lang. De voetbalanalist vindt het ergerlijk dat de Oranje-international steevast zijn handen bedekt door de lange mouwen uit te rekken.

“Vanaf het eerste moment dat ik ‘m zag voetballen, irriteert hij me enorm”, stelt de oud-international maandagavond in Veronica Inside. “Waarom heeft die jongen steeds zijn mouwtjes over zijn handen? Dat ziet er toch niet uit? Wil hij het enfant terrible uitstralen? Ik vind het vreselijk om te zien. Is er niemand die een keer zegt: zou je dat eens niet doen?”

Johan Derksen is niet verrast door dit gedrag van Lang. “Dit had hij bij FC Twente en Ajax ook al. Zijn lichaamstaal irriteert mateloos. Je hebt ook voetballers die hun kousen zo ver optrekken dat het lijkt of ze jarretels nodig hebben. Dan zou ik als trainer ook zeggen: maak jij je tenue eens in orde. Alleen als je alle ballen erin schiet, dan is alles toegestaan.”

Memphis Depay

Ook Memphis Depay zorgde in het verleden vaak voor kritiek op kledingkeuze. René van der Gijp heeft de indruk dat die emotie grotendeels is verdwenen. “We kunnen nog zoveel kritiek op Memphis hebben, maar hij is de enige die ons dadelijk naar het WK gaat schoppen. Hij begon het laatste kwartier wel iedere bal te verliezen. Dat is wel vervelend als je met 0-2 voor staat. Dan zou ook hij kunnen denken: het is nu wel leuk geweest, laat ik nu gewoon iedere keer iemand met een zwart shirt proberen te vinden.”

Nederland moet dinsdagavond het WK-ticket veilig zien te stellen ten koste van Noorwegen. Een punt volstaat voor de groepswinst, maar bij een nederlaag dreigt het zelfs naast de play-offs te grijpen.

Odds Nederland-Noorwegen: zege Oranje 1.40, gelijkspel 4.75, zege Noorwegen 7.50

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Kieft gelijk?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie