‘Nachtmerrie Memphis lijkt uit te komen’

Foto: ‘Nachtmerrie Memphis lijkt uit te komen’

Memphis Depay moet vrezen voor zijn toekomst bij FC Barcelona. Volgens SPORT is het twijfelachtig of de nieuwe hoofdtrainer Xavi Hernández door wil met de Nederlander.

Memphis maakte afgelopen zomer eindelijk zijn droomtransfer naar FC Barcelona. De Oranje-international keek er ontzettend naar uit om samen te werken met Ronald Koeman en Lionel Messi, maar enkele maanden later zijn beiden vertrokken uit Camp Nou. Ondertussen lukte het de spits niet om zich na een uitstekende start te onttrekken van de povere vorm van het team.

Voorlopig hoeft Memphis nog niet te vrezen voor zijn basisplaats. Sergio Agüero kampt met hartritmestoornissen en is daardoor maanden uit de roulatie, terwijl ook Martin Braithwaite, Ousmane Dembélé en Ansu Fati in de lappenmand zitten. Bovendien is Luuk de Jong al te licht bevonden door FC Barcelona. Daardoor is het welhaast zeker dat de oud-PSV‘er de komende tijd gaat spelen onder Xavi.

Onzeker

De toekomst blijft evenwel onzeker voor Memphis. Het Spaanse medium schrijft dat Xavi van zijn spelers verwacht dat zij veel meters maken en voortdurend druk zetten. Vooral de positie van Memphis, die graag vanuit een vrije rol opereert, zou vraagtekens oproepen. De Oranje-international moet dan ook bewijzen dat hij in staat is om te voldoen aan de hoge eisen van de nieuwe Barça-trainer.

SPORT benadrukt dat Barcelona niets te klagen heeft over de houding van Memphis tot nu toe. De aanvaller zou zich uitstekend hebben aangepast binnen de kleedkamer.

Opent Memphis de score tegen Noorwegen? Win 3.25 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat hij slagen onder Xavi?

  • Ja
  • Nee
2969+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie