Van Hanegem fileert Oranje-speler: ‘Wel vaker gezegd’

Foto: Van Hanegem fileert Oranje-speler: ‘Wel vaker gezegd’

Ook Willem van Hanegem heeft in niet te misverstane woorden uitgehaald naar het Nederlands elftal, dat afgelopen zaterdagavond een 0-2 voorsprong weggaf tegen het nietige Montenegro. Daardoor is het ticket voor het WK 2022 nog altijd niet binnen.

In de slotminuten kopte Nikola Vujnovic nog de gelijkmaker binnen, nadat hij een luchtduel met Daley Blind heel simpel won. De Ajacied leek als verstijft en sprong niet eens mee om het de Montegrijn moeilijk te maken. “Ik heb weleens vaker gezegd dat Daley Blind niet kan verdedigen”, constateert Van Hanegem dan ook, in het Algemeen Dagblad.

“En ik hoorde Jan en alleman vertellen wat hij beter had moeten doen bij de 2-2. Het is simpel. Je stapt bij zo’n bal op het laatste moment achteruit, dan had die Vujnovic de nek van die gozert in de Efteling moeten hebben om die bal te kunnen koppen. Nu diende Blind als een soort trapje en was het raak.”

Ook Memphis en Van Dijk bekritiseerd

Maar Van Hanegem zag wel meer pijnpunten bij Oranje, ook op mentaal gebied. “Memphis vond dat we moesten blijven jagen op de 0-3, waarschijnlijk zijn 0-3 want dan had hij een hattrick kunnen bijschrijven. Virgil van Dijk had het over de organisatie en het uitspelen van het duel. De laatste had natuurlijk helemaal gelijk. We speelden zo ontzettend matig dat er helemaal geen sprake was van zoeken naar de 0-3.”

Wint Oranje thuis van Noorwegen? Pak 1.40 keer je inzet!

Eens met Willem?

  • Ja
  • Nee
301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie