Van Basten hekelt ‘slappe leiders’ Nederlands elftal

Foto: Van Basten hekelt ‘slappe leiders’ Nederlands elftal

Bij het Nederlands elftal heerst een ernstig gebrek aan leiderschap. Dat constateert voormalig topvoetballer Marco van Basten naar aanleiding van de 2-2 remise tegen Montenegro, en vooral van de interviews die de spelers daarna gaven.

Van Basten hoorde onder meer Memphis Depay en Virgil van Dijk aan. “Ik hoor Van Dijk zeggen: ‘ik weet het ook niet’.. Daarna zegt Depay: ‘misschien dat we meer moeten aanvallen’.” Van Basten vindt dan ook dat bondscoach Louis van Gaal er niet in geslaagd is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen betreft de strijdwijze in Podgorica.

“Er is een verschil tussen wat er nu gebeurt en wat er vroeger gebeurde. Een speler nam toen veel meer verantwoordelijkheid. Tegenwoordig is het de trainer die moet zeggen wat er gedaan moet worden. Gebeurt er wat anders, dan weten ze niet meer wat ze moeten doen.” Van Basten noemt in Rondo op Ziggo Sports in het bijzonder de ervaren krachten Van Dijk, Memphis, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. “Zij moeten het samen regelen, maar na afloop hoor ik alleen: ‘ik weet het niet’..”

‘Makke schapen’

Ruud Gullit, voormalig assistent-bondscoach, herkent het door Van Basten geschetste beeld wel. “Ik heb een keer een bespreking gehad met deze jongens en daar vroeg ik: ‘hoe zou je nou het liefst willen spelen?’ Dan krijg je het antwoord: ‘dat bepaalt de trainer’. Dat is een beetje de tendens. Zo zijn ze ook opgeleid.” Door de puntendeling in Montenegro heeft Oranje morgenavond minstens een punt nodig tegen Noorwegen om zich te kwalificeren voor het WK 2022.

Wint Noorwegen van Oranje? Win 800 euro met 100 euro inleg bij bet365!

Eens met Van Basten?

  • Ja
  • Nee
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie