KNVB: “Alle opties liggen op tafel”

Foto: KNVB: “Alle opties liggen op tafel”

Wordt er de aankomende weken gevoetbald in clubverband of legt de KNVB de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie stil met het oog op de coronamaatregelen? Daar bestaat nog geen duidelijkheid over, aldus competitieleider Jan Bluyssen.

Die legt vandaag in gesprek met De Telegraaf uit: “De KNVB faciliteert de competitie voor de clubs. We onderzoeken nu alleen alle opties. Het uitstellen van de competities is een optie, maar hier is inhoudelijk nog niet over gesproken. Wij zijn nu alleen aan het inventariseren bij clubs, televisiemaatschappijen, overheden en supporters om vervolgens pas de inhoudelijke discussie te voeren.” Er worden nogal wat instanties betrokken bij de rondgang: “We hebben alle clubs bevraagd, de overheden, televisiemaatschappijen en supporters. Deze spreken we allemaal de komende dagen.”

Schrappen winterstop

“De uiteindelijke beslissing ligt bij het bestuur betaald voetbal”, aldus Bluyssen, “maar dat neemt het besluit natuurlijk alleen als alle informatie van alle kanten binnen is en alle voorkeuren duidelijk zijn.” Zou de winterstop geschrapt kunnen worden? “Die inhoudelijke discussie moet nog worden gevoerd en alle opties liggen op tafel. Deze optie zou natuurlijk wel wat voeten in de aarde hebben.”

En… wat als de lockdown verlengd wordt? “Dat is vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van dit vraagstuk. De speeldagenkalender zit overvol, dus we kunnen zeker niet veel ronden verschuiven.”

Wie wordt dit seizoen kampioen van de Eredivisie? De odds bij bet365: Ajax 1.66, PSV 2.75 en Feyenoord 6.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moeten de wedstrijden uitgesteld worden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
136+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie