‘De Ligt bezorgt Juventus gigantisch probleem’

Foto: ‘De Ligt bezorgt Juventus gigantisch probleem’

Matthijs de Ligt zorgt voor serieuze hoofdbrekens in Turijn. Juventus wil de Nederlander bij voorkeur aan boord houden, maar zijn financiële eisen zorgen mogelijk voor een vertrek in 2022.

Juventus ziet in De Ligt de absolute sterkhouder voor de toekomst. Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini zijn al op leeftijd, waardoor de oud-Ajacied op termijn de nieuwe leider moet worden in de laatste linie. Om die reden heeft de Italiaanse topclub vooralsnog telkens medegedeeld dat een vertrek van de centrale verdediger onbespreekbaar is.

Financiële zorgen

Het contract van De Ligt loopt medio 2024 af. Na dit seizoen komt er een gelimiteerde transfersom om de hoek kijken, waardoor Juventus er rekening mee moet houden dat hij binnen één of twee jaar vertrekt uit Turijn. De clubleiding wil dit bij voorkeur voorkomen door de verdediger langer op de loonlijst te plaatsen.

Hiervoor is wel de medewerking van Mino Raiola nodig. Daarmee is meteen hét probleem benoemd. De zaakwaarnemer staat erom bekend dat hij geweldige deals sluit voor zijn cliënten, maar De Ligt is nu al topverdiener in de Italiaanse Serie A. De gevolgen van de coronacrisis maken het onwenselijk om dit salaris omhoog te schroeven.

Om die reden is een transfer naar verluidt bespreekbaar, zo weet Calciomercato. Clubs als Chelsea en FC Barcelona houden de Oranje-international al in de gaten.

Maakt De Ligt dinsdagavond de 1-0 voor Oranje? Win 23 keer je inleg bij bet365!

Moet hij voor verlenging kiezen?

  • Ja
  • Nee
833+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie