Excelsior en Almere zorgen voor spektakel in KKD

De afwezigheid van voetbalsupporters heeft zondagavond geen slechte impact gehad op de spelers van Excelsior en Almere City FC. In Rotterdam maakten beide teams er een prachtig schouwspel van: 4-4.

Almere City draaide de voorgaande seizoenen nog bovenin mee in de Eredivisie, maar dit seizoen draait het niet naar wens. In Kralingen leek het opnieuw fout te gaan. Al na zestien minuten leidde het verrassend goed presterende Excelsior met 2-0. Reuven Niemeijer brak de ban, waar topschutter Thijs Dallinga na ruim een kwartier spelen de marge al verdubbelde.

Almeerse veerkracht

Voor de ploeg van Gertjan Verbeek leek ook deze avond dramatisch te verlopen. Lance Duijvestijn bracht Almere terug tot 2-1, maar negen minuten na rust bracht Stije Resink de marge weer op twee door de bal achter zijn eigen doelman te werken. Met nog zo’n 35 minuten op de stadionklok leek Almere dus op weg naar de negende competitienederlaag van het seizoen.

De avond pakte echter anders uit voor Almere. Tussen de 69ste en de 78ste minuut maakten de bezoekers maar liefst drie doelpunten. Jonas Arweiler was daar hoogstpersoonlijk voor verantwoordelijk. De spits van Almere maakte in no-time een hattrick, maar dat bleek niet genoeg voor een driepunter. Opnieuw Niemeijer zorgde in de 82ste minuut voor de 4-4.

Excelsior blijft steken op plek twee met twee punten achterstand op FC Volendam. Almere blijft achttiende.

Overige uitslag: ADO Den Haag – VVV-Venlo 2-0

Wedden op KKD-duels? Waag je gok via bet365!

0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
16+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
6+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
47+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
64+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
22+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”