Maguire gefileerd na ‘beschamende’ juichactie bij goal

Foto: Maguire gefileerd na ‘beschamende’ juichactie bij goal

Het nationale voetbalelftal van Engeland won afgelopen vrijdagavond met 5-0 van Albanië. Eén van de Britse treffers kwam van mandekker Harry Maguire, die de laatste weken veel kritiek moest slikken als speler van Manchester United. Daar reageerde hij op door na zijn treffer zijn handen achter zijn oren te doen.

Roy Keane was daar duidelijk niet van gediend. De Ierse oud-topvoetballer van United zei op ITV vandaag: “Als een speler zijn hand achter zijn oor legt na een doelpunt, is dat een reactie op kritiek. Ik denk dat het beschamend is. Hij is een schande geweest voor Manchester United. Nu denkt hij monden te kunnen snoeren met dit doelpunt. Beschamend.”

Maguire was met name de kop van jut na de 0-5 zeperd van United door Liverpool. “Ik herinner me dat Maguire afgelopen week sprak, hij leek wel een robot. ‘Uhhh, ohhh, excuses aan de fans’, zei hij. Er zat geen emotie achter. Dat soort gasten hebben afgelopen zomer met Engeland een EK gespeeld, dus ze weten wat grote wedstrijden zijn.. Maguire zegt dat ze bij elkaar moeten komen als groep. Nee, dat is niet waar. Als je een leider wil zijn, moet de basis goed zijn. Doe je eigen werk.”

‘Het kwam gewoon in me op’

De ‘man van 86 miljoen’ verklaarde zelf bij Sky Sports: “Ik gleed op mijn knieën, het was iets dat natuurlijk in me opkwam. Het zorgt voor een geweldig gevoel om te scoren voor mijn land. Het was niet bedoeld als reactie op iemand, het kwam gewoon in me op om dat te doen.”

Scoort Maguire tegen San Marino opnieuw? 3.6x je inleg bij bet365!

Maguire had groot gelijk

  • Eens
  • Oneens
135+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie