‘Oranje-selectie moet ingrijpen jegens Memphis’

Foto: ‘Oranje-selectie moet ingrijpen jegens Memphis’

Het Nederlands elftal liet gisteravond de ultieme kans liggen om zich al te plaatsen voor het WK 2022, maar in de slotfase werd een riante 0-2 voorsprong nog weggegeven tegen Montenegro. Het resultaat van ‘misplaatste arrogantie’, zo oordeelt analist Pierre van Hooijdonk na afloop.

“Als je zo slecht speelt en je zo makkelijk aan je goals komt, dan mag er geen sprake zijn van arrogantie op het veld. Ik heb veertig hakjes gezien. Dan mis ik de hiërarchie”, zegt de oud-international, die vindt dat een andere speler bijvoorbeeld Memphis Depay eens op zijn plek zou moeten zetten. “Dan mis ik iemand die het tijdens de wedstrijd corrigeert. Die tegen Memphis zegt: ‘Nu even niet’.”

Rafael van der Vaart legt de schuld van die ‘misplaatste arrogantie’ ook deels bij de bondscoach. “Louis van Gaal wisselde ook alsof het al is gebeurd, dat de kwalificatie al een feit is..” Zo werden Gini Wijnaldum en Frenkie de Jong vervangen door Ryan Gravenberch en Teun Koopmeiners, maar dat pakte niet heel best uit. “Koopmeiners heeft meer ballen over de zijlijn gespeeld en hij liet zijn man ook lopen bij die goal. En na die goal stonden de verkeerde spelers op het veld”, constateerde Raffie bij de NOS.

‘Superdom’

Memphis zelf zei bij de nationale omroep al over het puntenverlies: “Dit is een harde dreun. We doen onszelf tekort, de fans die meegereisd zijn en de fans thuis. We hadden het in eigen hand en we geven het compleet weg. Dat is superdom..”

Scoort Memphis dinsdag tegen Noorwegen? Win 153 euro met 100 inleg bij bet365!

Ook op de sociale media ging het volop over de mislukte hakjes van Memphis:

De Oranje selectie moet Memphis aanspreken op zijn speelstijl

  • Eens
  • Oneens
669+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie