De Graafschap geeft zege laat uit handen

Foto: De Graafschap geeft zege laat uit handen

De Graafschap heeft zondagmiddag een dure fout gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. De Achterhoekers verspeelden vlak voor tijd een 1-0 voorsprong tegen Telstar: 1-1.

Hans Kraay jr. stelde Reinier Robbemond (De Graafschap) en Andries Jonker (Telstar) namens ESPN vooraf de vraag of zij meer spektakel konden beloven dan vrijdagavond bij TOP Oss – Helmond Sport (0-0). De trainers erkenden dit, maar in de praktijk kwam daar weinig van terecht. Beide ploegen grossierden in balverlies en mogelijkheden kwamen er amper tot stand.

Mogelijk had dat alles te maken met de trieste ambiance. Er werden zo’n 12.000 supporters verwacht in Doetinchem, mede vanwege een reünie met onder meer de ernstig zieke Simon Kistenmaker en Ajax-trainer Erik ten Hag. Vanwege de coronamaatregelen kon dit allemaal niet doorgaan. Supporters van De Graafschap protesteerden tegen die beslissing middels spandoeken én door buiten het stadion op een groot scherm te kijken.

Meer kansen in tweede helft

In de tweede helft gebeurde er gelukkig wat meer in Doetinchem. De Graafschap kreeg een grote kans om een snelle voorsprong tot stand te brengen, maar Joey Konings kopte de bal via doelman Trevor Doornbusch tegen de lat. Aan de andere kant kreeg Glynor Plet de kans om de score te openen namens Telstar, ware het niet dat Hidde Jurjus zijn ploeg overeind hield.

Toch viel het bevrijdende doelpunt binnen tien minuten na de pauze. Konings werd in de diepte gestuurd door Hicham Acheffay en na een goede loopactie werkte hij alsnog de 1-0 binnen. Dat bleek niet voldoende voor drie punten. In de slotfase voorkwam Julian Lelieveld met zijn arm een Telstar-goal, waardoor er een rode kaart plus penalty volgde. Plet benutte het buitenkansje dankbaar: 1-1.

De Graafschap blijft door de late gelijkmaker uit de zo begeerde top-twee van de ‘KKD’. FC Volendam heeft vier punten voorsprong op de Achterhoekers, waar het gat met Excelsior één punt bedraagt.

Scoreverloop: 1-0 (54′) Joey Konings, 1-1 (86′) Glynor Plet (strafschop)

Wedden op KKD-duels? Maak een bet365-account aan en win!

Gaat De Graafschap dit seizoen promoveren?

  • Ja
  • Nee
16+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie