Onana na negen maanden terug onder de lat

Foto: Onana na negen maanden terug onder de lat

Bij Ajax is het nog maar de vraag of André Onana nog zal keepen, maar vandaag maakt hij namens Kameroen na negen maanden absentie wegens zijn dopingschorsing eindelijk zijn rentree onder een lat.

Onana staat namelijk in de basis tegen Malawi, in de WK-kwalificatiereeks van Afrika. ESPN schrijft: “De 25-jarige Onana werd in oktober vorig jaar bij een dopingcontrole positief getest op furosemide. Hij speelde op 31 januari zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Daarna kreeg hij een schorsing van een jaar aan zijn broek, die na beroep werd teruggebracht tot negen maanden.”

‘Onana in potentie top-5 van de wereld’

Gisteren noemde Ajax-trainer Erik ten Hag Onana nog ‘in potentie één van de beste vijf keepers ter wereld’. “Ik vind als Ajax zijnde als je topambities hebt dan moet je de beste selectie tot je beschikking hebben. En op het moment dat een belangrijke schakel als Maarten Stekelenburg wegvalt en je hebt een Onana binnen je club aanwezig, dan moet je die er altijd bij nemen.”

“Het is buiten iedere discussie dat hij geweldige keeperskwaliteiten heeft en dat hij zelfs potentieel heeft voor de top vijf van Europa. Dat heeft hij denk ik al heel vaak bij Ajax laten zien.” Toch kiest Ten Hag voorlopig voor Remko Pasveer, over wie hij eveneens lyrisch was. “Dat hij in het profiel paste was duidelijk. Dat hij Champions League niveau had was afwachten maar dat hij in Nederland tot de beste behoorde, dat was duidelijk.”

Spannende WK-kwalificatiereeks Kameroen

In Groep B van de CAF WK-Kwalificatiereeks staat Kameroen momenteel tweede, één punt achter Ivoorkust na vier duels spelen. Malawi en Mozambique zijn kanonnenvoer. Enkel de nummer één gaat door naar de volgende ronde van de kwalificatie, dus Kameroen zal Onana nog hard nodig hebben.

Wint Kameroen van Malawi? Pak 1.3x je inleg bij bet365!

Ten Hag moet Onana weer opstellen

  • Eens
  • Oneens
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie