‘Opstelling Oranje: vervanger Berghuis bekend’

Foto: ‘Opstelling Oranje: vervanger Berghuis bekend’

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal kan tegen Montenegro niet beschikken over zijn vaste rechtsbuiten Steven Berghuis. Donyell Malen vervangt de voetballer van Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad op zaterdagochtend.

Op zijn persconferentie van dinsdag zei Van Gaal te balen van de afwezigheid van Berghuis. Hij moet nu immers hoe dan ook een noodverband leggen: “Nu komen er twee rechtsbenigen voor in aanmerking. Dan moet je buitenom. De nieuwe tendens, dat je met je verkeerde voet aan die positie gekleefd bent… Dat is niet voor niets, dat is ook omdat de backs veel meer opkomen dan vroeger. Als bondscoach mag je uit een grotere vijver vissen, dan moet het toch niet zo zijn dat er geen rechterspitsen met een linkerpoot zijn te vinden?”

Hij wilde nog niet zeggen wie hij zou kiezen: “In het verleden heb ik al een aantal keer gewisseld op die positie. De laatste keer is Malen geweest tegen Gibraltar en toen heeft-ie een hele mooie goal gemaakt. Maar het kan ook Bergwijn zijn, dat moet ik op de training nog uitvissen.”

Danjuma

Volgens het AD is dat inmiddels dus gelukt: Malen speelt. De aanvaller van Borussia Dortmund werd dinsdag geïmiteerd door Van Gaal: “Malen kwam vanochtend binnen en riep al gelijk: ik ben er klaar voor, voor de rechtsbuitenpositie!” Villarreal-revelatie Arnaut Danjuma begint op de linkerflank. Hij viel regelrecht geweldig in tegen Gibraltar (6-0 overwinning), schudde de ene schitterende actie na de andere uit zijn heupen en maakte een doelpunt.

Verwachte opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; De Jong, Wijnaldum, Klaassen; Malen, Memphis en Danjuma.

Verdien meer dan twee keer je inleg bij een doelpuntje van Malen tegen Montenegro!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goede opstelling?

  • Ja
  • Nee
481+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie