Zirkzee opnieuw beslissend bij winnend Jong Oranje

Jong Oranje heeft vrijdagavond een moeizame overwinning geboekt in de EK-kwalificatiefase. In Almere werd nipt afgerekend met de leeftijdsgenoten van Bulgarije: 3-1.

Bondscoach Erwin van de Looi zag Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida de eerste kans van de avond missen. Na een vrije trap kreeg hij bij de tweede paal de kans om uit te halen, maar zijn schot vloog over het Bulgaarse doel. Aan de andere kant was het wel raak: Martin Minchev zorgde na negentien minuten voor een verrassende 0-1 stand.

Ommekeer

Op belangrijke momenten wist Jong Oranje toe te slaan. In de 38ste minuut maakte Ian Maatsen er 1-1 van door een rebound te verzilveren. Vroeg in de tweede helft wist de thuisploeg zelfs de voorsprong binnen te halen. Invaller en debutant Micky van de Ven gaf de voorzet, waarna doelman Damyan Hristov spits Joshua Zirkzee een niet te missen kans toestond: 2-1.

Jong Oranje vergat de wedstrijd daarna in het slot te gooien. Zowel Daishawn Redan (naast), Quinten Timber (lat) en Brian Brobbey (meerdere mogelijkheden) faalde in de afronding. Jong Bulgarije bleef daardoor geloven in een goed resultaat, al vielen zij na rust vooral op met keiharde overtredingen.

Eén van die overtredingen leidde alsnog de 3-1 in. Jurgen Ekkelenkamp wist de bal al dan niet binnen te houden, waarna hij door een Bulgaar lomp onderuit werd gehaald. Joshua Zirkzee besloot de strafschop op te eisen en de Anderlecht-spits faalde niet. À la Panenka maakte de spits in vorm de 3-1.

Scoreverloop: 0-1 (19′) Martin Minchev, 1-1 (38′) Iran Maatsen, 2-1 (47′) Joshua Zirkzee, 3-1 (90′) Joshua Zirkzee (strafschop)

Wedstrijden op Oranje-wedstrijden? Maak een bet365-account aan en win!