KNVB dankt zwarte cijfers deels aan Koeman

Foto: KNVB dankt zwarte cijfers deels aan Koeman

De KNVB heeft zwarte cijfers kunnen schrijven na een zwaar coronajaar. Dat is volgens de voetbalbond vooral te danken aan incidentele inkomsten, zoals de transfer van Ronald Koeman naar FC Barcelona medio 2020.

Tussen juli 2020 en juni 2021 lagen de amateurcompetities grotendeels stil. Ook moesten het Nederlands elftal en de Oranje Leeuwinnen meermaals zonder publiek aantreden. Daardoor liep de KNVB circa twintig miljoen euro aan inkomsten mis. “De helft daarvan kon worden opgevangen met kostenbesparingen”, zo schrijft de voetbalbond. “In de twee kwartalen waarin de omzetdaling het sterkst was, heeft de KNVB gebruik gemaakt van de NOW-regeling van de overheid, waarmee het personeel is doorbetaald.”

De reguliere bedrijfsvoering van de KNVB liep in het rood, maar toch is er een positief resultaat van 4,3 miljoen euro bereikt. De KNVB legt uit: “Die meevallers waren onder meer de transferopbrengst voor voormalig bondscoach Ronald Koeman aan het begin van het seizoen en de deelname aan EURO2020 aan het slot van het seizoen.”

Leden

De KNVB vreesde door de coronacrisis veel leden kwijt te raken, maar de schade blijkt mee te vallen. “Uiteindelijk daalde het totale ledenbestand van 1.179.933 in seizoen 2019/’20 naar 1.157.479 leden in seizoen 2020/’21. Daarmee is de KNVB nog altijd veruit de grootste sportbond. Voor het eerst sinds vele jaren zette de jaarlijkse groei van het aantal vrouwelijke leden niet door (een daling van 162.471 naar 161.242 leden).”

Wedden op voetbalwedstrijden? Maak een account aan bij bet365 en win!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Had je dat verwacht?

  • Ja
  • Nee
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie