Opvallende tendens: “Dát is te verklaren door de activiteiten van Ajax en PSV”

Foto: Opvallende tendens: “Dát is te verklaren door de activiteiten van Ajax en PSV”

De KNVB vreesde aan het begin van de coronacrisis dat verschillende eredivisieclubs zouden omvallen. Hoewel dat voorlopig nog niet het geval is, sluit Tom Knipping dit in de toekomst niet uit.

De huidige crisis heeft een groot effect op de financiën van betaald voetbalclubs. Het voetballen zonder publiek hoort daarbij als belangrijkste onderdeel. Door de coronacrisis zat vorig seizoen vrijwel geen publiek op de tribune en volgens diverse overheidsbronnen gaan we aankomend weekend wederom die kant op.

Desondanks zijn de transferbedragen niet afgenomen, zo schrijft Knipping voor Voetbal International. “De kosten voor het halen van spelers, zoals transfersommen, tekengelden en makelaarscommissies, worden uitgesmeerd over de looptijd van het spelerscontract. Bij de zeven clubs stegen deze afschrijvingen van 101 naar 113 miljoen. Een toename van twaalf procent, die vooral te verklaren is door de activiteiten van Ajax en PSV.”

Toekomst eredivisieclubs

Tegelijkertijd verwachten clubs het de komende jaren zwaar te krijgen. “In dat kader is het opvallend dat de afschrijvingen op transfersommen zijn opgevoerd. De nuance dat financiële tekorten behalve de coronacrisis óók te maken hebben met genomen risico’s ontbreekt wel enigszins in het verhaal van de clubs.”

Wint PSV thuis van Vitesse? Pak 1.40 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaan de komende jaren meerdere clubs omvallen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie