‘Groot drama dreigt door nieuwe coronamaatregelen’

Foto: ‘Groot drama dreigt door nieuwe coronamaatregelen’

Door de aangekondigde coronamaatregelen blijft De Kuip aanstaande dinsdag mogelijk leeg, als het Nederlands elftal het tegen Noorwegen opneemt in de WK-kwalificatie. Volgens uitgelekte OMT-advies komt er een lockdown voor twee weken, waarin geen evenementen mogen plaatsvinden. De KNVB heeft inmiddels de zorgen geuit. 

In deze periode staan er naast de wedstrijden van Oranje (tegen Montenegro en Noorwegen), ook nog een Eredivisie-speelronde en de Europese toernooien op de voetbalkalender. Mocht het demissionair kabinet het advies van het OMT opvolgen, blijven de stadions mogelijk leeg. Dit gebeurde tijdens een groot deel van het vorige seizoen ook. 

Zaken goed op orde

“De cijfers stijgen hard en we begrijpen dat deze situatie om nieuwe maatregelen vraagt”, reageert de KNVB tegenover De Telegraaf. “We wachten het besluit van het kabinet af, maar het betaald voetbal heeft de zaken goed op orde. Wij beschikken over een kundige en professionele wedstrijdorganisatie die altijd het coronatoegangsbewijs checkt. Anders kom je er gewoon niet in. We hebben volop meegewerkt aan de fieldlabs en daarna de pilots met coronatestbewijs. Hierdoor hebben we kennis en ervaring opgedaan die we ook met andere sectoren delen.”

Aanstaande vrijdag komt er meer duidelijkheid over de nieuwe maatregelen. Voor de voetbalbond is het een hard gelag, omdat ook alle beschikbare kaarten voor de interland met Noorwegen al verkocht zijn.”Er zijn inmiddels weer honderden wedstrijden met publiek gespeeld en geen enkele wedstrijd heeft geleid tot grote coronabesmettingshaarden. Dit bevestigen ook de cijfers van het RIVM en GGD. Eventuele beperkende maatregelen voor stadionbezoek zullen dus weinig effect hebben op de besmettingscijfers. Het kan zelfs een negatief effect hebben omdat mensen elkaar thuis gaan opzoeken om voetbal te kijken zonder controles.”

Pakt Oranje de drie punten in Montenegro? Bij een inzet van €100 verdien je €125!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Weer lege stadions?

  • Ja, helaas wel
  • Nee, zo ver komt het niet
501+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie