Vermoedelijke XI Oranje: meerdere wijzigingen

Foto: Vermoedelijke XI Oranje: meerdere wijzigingen

Het Nederlands elftal neemt het aanstaande zaterdag op tegen Montenegro, in de WK-kwalificatiereeks. De vandaag jarige Georginio Wijnaldum (31) is inmiddels weer aangesloten bij de groepstraining, nadat hij gisteren nog over moest slaan wegens een klein griepje.

Daarmee beschikt bondscoach Louis van Gaal over een compleet fitte selectie, zo schrijft De Telegraaf. “Arnaut Danjuma Groeneveld herstelt voorspoedig van de knieblessure die hij zondag opliep tijdens het competitieduel van zijn Spaanse club Villarreal met Getafe.” De krant voorspelt dat Danjuma ook gelijk in de basis zal staan, nu Cody Gakpo en Steven Berghuis absent zijn deze interlandperiode. Op de andere flank staat Borussia Dortmund-aanvaller Donyell Malen, zo luidt de voorspelling.

In de goal staat logischerwijs weer Justin Bijlow van Feyenoord, met het centrale duo Virgil van Dijk – Stefan de Vrij voor zich. Matthijs de Ligt blijft reserve, net als vaak bij Juventus. De backs zijn Denzel Dumfries en Daley Blind, op het middenveld staan naast de herstelde Georginio Wijnaldum ook Frenkie de Jong en Davy Klaassen. Aanstaande woensdagavond wacht voor Oranje ook nog Noorwegen-uit.

Groepshoofd

Over de stand van zaken in de poule besluit De Telegraaf: “Oranje is koploper van groep G en verdedigt in de laatste twee wedstrijden een voorsprong van 2 punten op Noorwegen. Turkije volgt op 4 punten. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de mondiale eindronde van eind volgend jaar in Qatar. De nummer 2 strijdt in maart met elf andere landenploegen om drie tickets voor het WK. Nederland heeft een veel beter doelsaldo dan Noorwegen en Turkije. Dat geeft de doorslag bij een gelijke eindstand.”

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, F. De Jong, Wijnaldum; Malen, Memphis, Danjuma.

Scoort Memphis de 1ste goal van Nederland – Montenegro? 3.1x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goede XI zo?

  • Ja, zo zou ik het ook doen
  • Nee, ik zou het anders doen
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie