Ajax wint tijdens interlandweek ruim van Sparta

De interlandweek zorgt bij Ajax voor een welkome rustperiode na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers speelden woensdag een besloten oefenduel met Sparta Rotterdam dat ze met 3-0 wonnen.

Aangezien veel spelers naar hun geboorteland afreisden om een of meerdere wedstrijden te spelen, beschikte Erik ten Hag voor de wedstrijd tegen de Rotterdammers over een uitgedunde selectie. Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Zakaria Labyad en David Neres waren de ervaren spelers die Ajax bij de hand moesten nemen.

De vereniging kwam via de Braziliaan Giovanni vroeg op een voorsprong te staan die Schuurs nog in de eerste helft uitbouwde tot 2-0. De centrale verdediger kopte de bal tijdens een hoekschop tegen de touwen aan. In de tweede helft was het Amourricho van Axel Dongen die de eindstand op het scorebord zette.

Wisselende resultaten

Ajax wisselde voor de interlandperiode geweldige wedstrijden af met teleurstellende resultaten. Zo lukte het om twee overwinningen te boeken op Borussia Dortmund, maar verspeelde de club punten tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. Over anderhalf week neemt de ploeg van Ten Hag het op tegen RKC Waalwijk.

Verspeelt Ajax punten tegen RKC Waalwijk? Vergroot je inzet tot maar liefst 15 maal!