Danjuma had Oranje bijna afgezegd voor vader-zoon-dag

Foto: Danjuma had Oranje bijna afgezegd voor vader-zoon-dag

Midden in de vorige interlandperiode werd Arnaut Danjuma ‘ingevlogen’ bij het Nederlands elftal door bondscoach Louis van Gaal. De vleugelspits van Villarreal viel geweldig in tegen Gibraltar (6-0), maar had bijna ‘nee’ gezegd tegen Oranje.

In een interview met Voetbal International vertelt hij vandaag: “Dat moet ik even uitleggen. In eerste instantie was ik niet geselecteerd. Het plan was om in de interlandperiode naar Nederland te komen. Ik zou naar mijn vader gaan. Hij is al op leeftijd, 74 jaar. We zien elkaar weinig. We zouden een vader-zoon-dag hebben. Maar toen kwam dat belletje van Louis. Hij vroeg of ik mij de volgende dag in Zeist wilde melden.”

Danjuma gaat verder met zijn verhaal: “Toen heb ik mijn vader gebeld. Ik zei: Je weet hoe ik erin sta. Spelen voor Oranje is een droom. Maar jij bent uiteindelijk veel belangrijker dan voetbal. Dus als jij wilt dat ik langskom, zeg ik Oranje af. Dan ga ik verder bij Villarreal en wacht ik op een volgende kans. Wat mijn vader antwoordde? ‘Ben je helemaal gek geworden? Je moet je morgen direct melden. Je moet helemaal niet aan mij denken. Ik zit tegen Gibraltar in het stadion, prachtig’.”

Comeback 

“Uiteindelijk voelde het als een comeback”, aldus de aanvaller. “Drie jaar terug had ik mijn debuut al gemaakt, ik had zelfs al gescoord. De groep is anders nu, de trainer ook. Louis kende ik alleen van televisie. Ik ben heel goed opgevangen. Wat me erg goed deed, was de steun die ik uit het land kreeg. De complimenten, mensen die vonden dat ik vaker geselecteerd moest worden. Voor mij is Oranje heel speciaal. Een verzameling van de beste spelers met een Nederlandse afkomst. De laatste jaren ben ik meermaals benaderd door de Nigeriaanse voetbalbond, maar ik ben altijd op Oranje blijven wachten.” 

Scoort Danjuma tegen Montenegro? Verdien 2.5 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Mooi verhaal?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie