TRANSFERUURTJE: Onana hakt knoop door, Frenkie-vraagprijs bekend

Foto: TRANSFERUURTJE: Onana hakt knoop door, Frenkie-vraagprijs bekend

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

André Onana speelt volgend seizoen nagenoeg zeker voor Internazionale. Transferexpert Fabrizio Romano stelt dat er de afgelopen weken geen nieuwe ontwikkelingen zijn rond diens toekomst. Onana heeft een aflopend contract bij Ajax. Beide partijen hebben wel gesprekken gevoerd over een nieuw contract, maar vanwege diens eisen besloot de clubleiding zich uiteindelijk terug te trekken. Directeur voetbalzaken Marc Overmars besloot geen nieuwe poging te wagen toen hij aangaf alsnog te willen verlengen. Naar verluidt wist Ajax intern toen al dat hij op weg zou zijn naar Milaan.

Niet alleen op de Eredivisievelden, maar ook binnenskamers vochten Feyenoord en PSV onlangs een strijd uit. En wel om de handtekening van Rainey Breinburg. Inmiddels lijkt het erop dat Feyenoord die strijd heeft gewonnen; Breinburg prefereert bijtekenen in Rotterdam boven een transfer naar Eindhoven, zo weet het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Youth Watcher. De zestienjarige linksback gaat spoedig zijn eerste profcontract signeren in De Kuip.

De kans is groot dat Ajax en Noussair Mazraoui na dit seizoen uit elkaar gaan. De rechtsback was in de zomer nog positief over een contractverlenging, maar inmiddels lijkt een transfervrij vertrek aanstaande. Al maanden zijn Ajax en Mazraoui in gesprek over een nieuw contract. “We zijn nu nog bezig met het proces van praten en onderhandelen. Dat is nu echt vol aan de gang”, zo stelt de Marokkaans international in Bij Andy in de Auto. “We moeten kijken wat eruit komt. Mensen zijn niet dom. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt..”

Buitenland:

Frenkie de Jong dreigt FC Barcelona na drie seizoenen te verlaten. Volgens Spaanse berichtgeving overweegt de clubleiding serieus om medewerking te verlenen. President Joan Laporta zou aangegeven hebben dat de Oranje-international voor zo’n zeventig miljoen euro mag vertrekken, maar een ruildeal met Raheem Sterling is ook een overweging waard. In dat geval zou Manchester City ‘slechts’ twintig miljoen euro hoeven bij te betalen.

De laatste jaren van Kevin Strootman zijn op sportief gebied ronduit teleurstellend verlopen. Nadat hij bij Olympique Marseille op een zijspoor belandde werd hij afgelopen zomer verhuurd aan Cagliari. Maar ook in Italië is men niet langer gesteld op de middenvelder. Volgens diverse media is Cagliari zelfs zó teleurgesteld in de prestaties van Strootman, dat hij in januari al weer terug naar Frankrijk wordt gestuurd.

En tot slot: Lionel Messi en Paris Saint-Germain vormen vooralsnog geen gelukkig huwelijk. De Spaanse sportkrant Marca sluit niet uit dat de Argentijnse steraanvaller na maximaal twee jaar alweer terugkeert bij FC Barcelona. Het medium weet dat het contract van Messi bij PSG in 2023 afloopt, en verlenging lijkt uitgesloten als het zo doorgaat als nu. Mogelijk lonkt dan een reünie in Catalonië.

Messi topscorer van de CL? Win 15x je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Mazraoui bijtekenen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
444+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
9+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
14+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
6+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
62+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
46+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
112+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
204+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
690+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
238+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
49+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
92+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
113+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
225+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
204+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
134+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
211+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
237+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
455+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
29+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie