‘Genk beging enorme blunder met Feyenoord-held Dessers’

Foto: ‘Genk beging enorme blunder met Feyenoord-held Dessers’

Cyriel Dessers is bij Feyenoord de laatste weken de grote held als supersub. Tom Soetaers is daardoor niet verrast, de Belg had de spits nog graag bij KRC Genk zien spelen.

Dessers wordt steevast door trainer Arne Slot gebruikt als invaller, maar Soetaers vindt dat zijn landgenoot aanspraak kan maken op meer. “Hij mag geen genoegen nemen met de status van supersub. In mijn ogen heeft hij de kwaliteiten om eerste keuze te zijn en die ambitie mag hij ook uitspreken. Voor een spits vind ik het niet flatterend als je supersub genoemd wordt”, laat de oud-aanvaller weten aan Het Belang Van Limburg

In Genk moest Dessers ook al genoegen nemen met een reserverol. “Daar werd hij door Onuachu overvleugeld. Een zware concurrent, dat klopt. Maar toch was hij daarin te meegaand. Toen Genk op het einde van vorig seizoen Ugbo haalde, zag hij zichzelf al derde spits worden. Dan is het makkelijk voor een club om je opzij te schuiven. Terwijl ik vind dat hij meer kan dan Ugbo.”

Feyenoord huurt Dessers dit seizoen en heeft een optie tot koop bedongen. Het is dus allerminst zeker dat de aanvaller nog terugkeert bij de Limburgers.

Oud-Ajacied

Soetaers kwam tussen 2000 en 2004 uit voor Roda JC, waar hij een transfer naar Ajax verdiende. In Amsterdam kwam het er niet helemaal uit en vertrok de vleugelaanvaller na een seizoen. De 8-voudig international speelde in eigen land voor onder meer Anderlecht en Genk.

Wint Feyenoord de Conference League? Pak bij bet365 13x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Verdient Dessers een basisplaats?

  • Ja
  • Nee
277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie