TRANSFERUURTJE: Nieuwe spits al in Arena, ruiltransfer Frenkie

Foto: TRANSFERUURTJE: Nieuwe spits al in Arena, ruiltransfer Frenkie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:



Gisteren speelde Ajax teleurstellend met 0-0 gelijk tegen Go Ahead Eagles, onder toeziend oog van Matthijs de Ligt. Hij nam voor de wedstrijd afscheid van de fans, directeur Marc Overmars verklapte daarbij dat de club ‘binnenkort een transfertip van De Ligt wil gaan inlossen’. Vele opties passeerden al de revue, maar mogelijk ging het om Brian Brobbey. Hij verliet Ajax afgelopen zomer nog transfervrij voor RB Leipzig, maar riep sindsdien al meerdere keren dat hij best al terug zou willen keren. Volgens de laatste geluiden gaat dat in januari al gebeuren; op huurbasis met optie tot koop. Hij zou zelfs al in de Arena zijn gespot tegen Go Ahead Eagles afgelopen zondag.

Maar wat gaat er dan gebeuren met Danilo Pereira? De Braziliaan mocht tegen Go Ahead Eagles nog invallen, maar dat verliep niet heel denderend en dus werd de roep om de échte pinchhitter Brobbey versterkt. De ideale oplossing zou een transfer van Danilo (22) zijn. En die gaat er misschien ook daadwerkelijk komen. Volgens diverse Braziliaanse media wil Corinthians namelijk de Copa Liberatores 2022 in met enkele serieuze versterkingen. Danilo is daarvoor in beeld. Naar verluidt zou er zo’n vier miljoen euro bij Corinthians klaarliggen om Danilo op te pikken.

En ook Edwin van der Sar kan wel eens gaan vertrekken bij Ajax. The Manchester Evening News schrijft: “Hij werd genoemd als mogelijke opvolger van de vertrekkende Ed Woodward, een baan die nu naar Richard Arnold lijkt te gaan, maar het is niet onwaarschijnlijk dat Van der Sar uiteindelijk de baan krijgt op Old Trafford. Het ontbreekt aan voetbalkunde in het bestuur en Van der Sar staat hoog aangeschreven in het Europese topvoetbal.”

Buitenland:



Net als Van der Sar kan ook Frenkie de Jong wel eens het vliegtuig naar Manchester pakken. Maar dan voor stadsgenoot City. Volgens de Spaanse krant El Nacional is er in ieder geval wel alvast belangstelling, want trainer Josep Guardiola zou bijzonder gecharmeerd zijn van De Jong, en wil hem maar wat graag naar Manchester City halen. Mogelijk gebeurt dat in een ruildeal met Raheem Sterling.

En tot slot: Donny van de Beek wil juist wég uit Manchester. Maar Juventus gaat niet de oplossing bieden; zij zijn afgehaakt als kanshebber voor de komst van de middenvelder. Volgens Calciomercato is de clubleiding voorlopig niet van plan om door te pakken. Dat heeft er allereerst mee te maken dat United sowieso een fors deel van het aankoopbedrag (veertig miljoen euro) terug wil hebben en dus zal hij deze winter niet goedkoop zijn.

Eindigt United in de top-4? 1.83 keer je inleg bij bet365!

Brobbey is beter dan Danilo

  • Eens
  • Oneens
343+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:31
3+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
28+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
45+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
83+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
166+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
135+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
493+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2032+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
765+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
181+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
78+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
118+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
636+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
684+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
865+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
502+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
175+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie