Jürgen Klopp vindt Ajax én Ten Hag ‘krankzinnig’

Foto: Jürgen Klopp vindt Ajax én Ten Hag ‘krankzinnig’

De diverse Engelse dagbladen gaan behoorlijk los op de link tussen Ajax-coach Erik ten Hag en Manchester United. Volgens Manchester Evening News zou een eventuele aanstelling van de Nederlander op Old Trafford de goedkeuring wegdragen van Jürgen Klopp.

De regionale krant heeft wat ‘oude’ quotes van de Duitser over Ten Hag opgeduikeld. In december 2020, na het Champions League-duel van Liverpool met Ajax op Anfield Road (1-0 voor The Reds) stak hij zijn bewondering voor de gang van zaken in de Johan Cruijff ArenA niet onder stoelen of banken.

“Volledig terecht”

“Erik wordt gezien als een van de meest veelbelovende coaches ter wereld en wat mij betreft is dat volledig terecht”, zei Klopp. “Het werk dat hij aflevert bij Ajax is werkelijk fenomenaal. Natuurlijk, dat is een grote club – een van de grote namen in het voetbal – maar op dit moment is het wel duidelijk dat Ajax heel erg goed geleid wordt, en Erik is daar een groot onderdeel van.”

De Duitse succestrainer ging verder: “De afgelopen paar seizoenen hebben ze steeds maar weer moeten reageren op allerlei transfers. En dat herinner ik me nog wel van mijn tijd als coach van Borussia Dortmund, telkens weer een nieuwe klap. Hoe ze dat in Amsterdam oplossen is welhaast krankzinnig. Het geraamte van de club, de spelopvatting, blijft áltijd staan en op basis daarvan werven ze nieuwe spelers. Ajax heeft een eigen identiteit en ik vind het geweldig om ze te zien spelen.”

Ten Hag niet te porren

Overigens lijkt het er niet op dat Ten Hag daadwerkelijk op weg is naar The Red Devils. Volgens het dagblad The Independent vindt hij het namelijk niet kunnen om zijn huidige ‘cluppie’ midden in het seizoen de rug toe te keren. Klopt United in de zomer van 2022 bij hem aan, dan zou het natuurlijk wél een goede match kunnen zijn.

Wint Ajax na de interlandperiode van RKC Waalwijk én Besiktas? Plaats een combibet en verdien bijna twee keer je inleg!

Fenomenaal werk?

  • Ja, vind ik wel
  • Vind ik niet
3177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie