‘Dat hebben Bayern, Liverpool, City en Chelsea wel, maar Ajax niet’

Foto: ‘Dat hebben Bayern, Liverpool, City en Chelsea wel, maar Ajax niet’

Ajax doet het zó goed in de Champions League dat de Amsterdammers opeens bij de favorieten voor de eindwinst worden gerekend. Ruud Gullit vindt dat echter te ver gaan, omdat er nogal wat grootmachten zijn die nóg beter in elkaar steken.

In zijn column in De Telegraaf legt hij uit: “Het verschil tussen Ajax en Bayern München, Liverpool, Manchester City en Chelsea is dat die anderen defensief beter in elkaar steken. De ploeg van Erik ten Hag is goed in de opbouw, comfortabel aan de bal, maar neemt defensief vaak grote risico’s. Als dat een keer verkeerd afloopt in de knock-outfase dan kan het Europese avontuur zomaar afgelopen zijn.”

Klopp, Guardiola en Tuchel

“Je ziet bij Jürgen Klopp en Pep Guardiola dat ze meer zekerheid hebben ingebouwd en ook zwaar geïnvesteerd hebben in verdedigers, die heel goed zijn aan de bal in de opbouw en tegelijk goed kunnen verdedigen”, gaat de voormalige spits van onder meer AC Milan verder.. “Zoals Virgil van Dijk en Ruben Dias en John Stones bijvoorbeeld. Dankzij hen kunnen Liverpool en City zo offensief, dominant en met drie voorin spelen.”

Als laatste zijn The Blues aan de beurt: “Bij Chelsea zit dat er van nature meer in, maar Thomas Tuchel heeft dat defensieve aspect toch extra aandacht gegeven toen hij het bijna een jaar geleden overnam in Londen en kort daarop de Champions League won.”

Zie jij Ajax het miljardenbal wél winnen? Verdien 21 (!) keer je inleg!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie