Kritiek op uitfluiten Onana: “Ajax-fans hardleers”

Foto: Kritiek op uitfluiten Onana: “Ajax-fans hardleers”

Ajax-doelman André Onana keerde zondagavond na negen maanden afwezigheid terug in de wedstrijdselectie. Bij het noemen van zijn naam floot het publiek in de Johan Cruijff ArenA, maar De Telegraaf noemt dat ‘om meerdere redenen misplaatst’.

Mike Verweij schrijft dat supporters bij een wanprestatie het recht hebben om hun onvrede te laten blijken. “Maar echte fans hanteren het principe dat je individuele spelers niet uitfluit. En al helemaal niet voordat ze één bal hebben geraakt of – in het geval van Onana – hebben gevangen. Een aantal fans van Ajax is wat dat betreft hardleers”, zo wijst de journalist naar spelers als Daley Blind, Gregory van der Wiel en Marko Pantelic.

Onana

Ajax-supporters nemen het Onana kwalijk dat hij na dit seizoen transfervrij gaat vertrekken, waarschijnlijk naar Internazionale. Zij vinden dat de doelman zijn contract had moeten verlengen. “De tegenstanders van Onana lijken – al dan niet bewust – vergeten welke waarde hij heeft gehad”, stelt Verweij. “Het wordt Onana, die in februari 2019 zijn contract wel verlengde, kwalijk genomen dat hij weigert een nieuwe verbintenis te tekenen en aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt.”

Feit is echter dat Ajax pas in laat stadium wilde onderhandelen, maar uiteindelijk zelf de stekker uit de onderhandelingen trok vanwege de eisen van Onana. 

Verweij voegt toe: “Een ander verwijt dat Onana naar zijn hoofd krijgt geslingerd, is het feit dat hij tijdens zijn dopingschorsing schaamteloos zijn volledige salaris heeft geïncasseerd. Die op tv opgeworpen suggestie klopt simpelweg niet. Afgelopen zomer heeft Ajax drie maanden salaris ingehouden.”

De Telegraaf-journalist stelt dat het uitfluiten van Onana indirect ook een belediging is aan de clubleiding en trainer Erik ten Hag. “De clubleiding en trainer willen dit seizoen kampioen worden, hetgeen weer gegarandeerd 40 miljoen euro oplevert, de beker winnen en – nu de knock-outfase van de Champions League is bereikt – de sensatie van Europa worden. Daarbij denken zij Onana na het wegvallen van eerste doelman Maarten Stekelenburg nodig te hebben.”

Wedden op Ajax-duels? Maak je account aan bij bet365 en win!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens?

  • Ja
  • Nee
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie