‘Newcastle heeft beet na mislopen Overmars’

Foto: ‘Newcastle heeft beet na mislopen Overmars’

Newcastle United lijkt een nieuwe technisch directeur te hebben gevonden. Verschillende Engelse media, waaronder The Telegraph, heeft vernomen dat Michael Emenalo de topkandidaat is voor deze functie.

De Premier League-club is sinds de veelbesproken overname op zoek naar nieuwe gezichten voor een ambitieuze wederopbouw. De naam van Ajax-directeur Marc Overmars circuleerde nadrukkelijk, maar eerder op de dag onthulde The Athletic al dat hij de baan niet accepteert. De oud-international van het Nederlands elftal geeft de voorkeur aan zijn rol bij Ajax.

Emenalo

De 56-jarige Emenalo lijkt nu dus de nieuwe technisch directeur te worden op St. James’ Park. De Nigeriaan fungeerde jarenlang als rechterhand van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. Tussen 2007 en 2010 was hij een van de belangrijkste scouts voor de Londenaren, waar hij daarna zes jaar lang als technisch directeur functioneerde. Vanwege onvrede over geringe doorstroom van jeugdspelers vertrok hij in november 2017.

Emenalo ging na zijn Chelsea-periode aan de slag bij AS Monaco. Sinds augustus 2019 zit hij zonder werk, maar Newcastle United zou hem nu dus aan het roer willen zetten. Met de vele miljoenen uit Saoedi-Arabië moet hij de laagvlieger uit de Premier League gaan ombouwen tot een Europese topclub.

De Nigeriaan zal overigens niet de nieuwe manager aanwijzen, mocht hij de baan krijgen. Eddie Howe is inmiddels aangesteld als opvolger van Steve Bruce.

Degradeert Newcastle? Verdubbel je inzet bij bet365!

Een goede zet?

  • Ja
  • Nee
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie