OFFICIEEL: Howe eerste Newcastle-manager in nieuw tijdperk

Foto: OFFICIEEL: Howe eerste Newcastle-manager in nieuw tijdperk

Newcastle United werd onlangs overgenomen door een consortium geleid door steenrijke Saudi’s, die de top van de Premier League willen bestormen. Hun eerste beslissing was om trainer Steve Bruce op straat te zetten en de verwachting was dat ze voor een grote naam als nieuwe trainer zouden gaan. De zoektocht verliep echter moeizamer dan verhoopt. 

Namen als Antonio Conte, Roberto Martinez, Paulo Fonseca en Lucien Favre werden genoemd, maar verdwenen al even snel weer uit beeld. De voorbije dagen polsten de Magpies bij Unai Emery, maar die besloot om uiteindelijk bij Villarreal te blijven. Daardoor zou de club no overschakelen op een verrassende naam. Volgens Engelse media voert Newcastle nu immers gesprekken met Eddie Howe om de nieuwe coach te worden. De 43-jarige Engelsman leidde Bournemouth van de League One naar de Premier League, maar werd na de degradatie in 2020 op straat gezet. Sindsdien zat hij zonder club. 

UPDATE 04/11 

Het nieuws werd vandaag bekend dat Eddie Howe in pole-position zou liggen om de nieuwe coach van het plots steenrijke Newcastle te worden. En het blijkt erg te snel te gaan voor de Brit die eerder actief was bij Bournemouth. Zo meldt Sky Sports dat de deal in principe al rond is. De voorstelling van Howe wordt wel niet meer voor deze week verwacht. Echter zou het contract van 2,5 jaar snel moeten worden kunnen ondertekend. 

UPDATE 08/11 

Geen grote naam voor Newcastle United als nieuwe trainer. Een pak namen passeerden de revue, maar de Engelse club heeft Eddie Howe officieel voorgesteld als de opvolger van Steve Bruce. De trainer tekende tot medio 2024.

Howe sprak zich op de clubsite van zijn nieuwe werkgever uit over de uitdaging die er is in Newcastle. “Het is een geweldige mogelijkheid, maar er ligt wel veel werk te doen voor ons. Ik ben gretig om naar het trainingsveld te gaan om te gaan werken met de spelers.”

The Magpies zijn onder de nieuwe investeerder zeer ambitieus voor de toekomst, maar eerst moeten er op korte termijn resultaten worden. Er werd dit seizoen in de eerste elf speelrondes van de Premier League nog niet gewonnen door de ploeg. Met vijf punten bungelt het onderaan met Norwich City.

Verwacht je dat Howe Newcastle toch niet in de Premier League weet te houden? Verdubbel je inleg bij bet365!

Howe de juiste manager voor Newcastle?

  • Ja
  • Nee
51+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie