‘Ajax-sterspeler is helemaal niet zo goed’

Foto: ‘Ajax-sterspeler is helemaal niet zo goed’

Er is een heuse hype ontstaan rond Antony, maar in het voetbalpraatprogramma Rondo vraagt Marco van Basten zich af of de Braziliaanse vleugelspits van Ajax wel écht zo goed is. Zelf denkt de voormalige Gouden Bal-winnaar (drie keer) eigenlijk van niet…

Wint Ajax na de interlandperiode van Besiktas? De odd op bet365 is 1.53!

De oud-voetballer van AC Milan begint de uitzending door te stellen dat het huidige team van de Amsterdammers niet zo goed is als dat van drie jaar terug, bestaande uit Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Jan van Halst laat vervolgens de naam van Antony vallen: “Als je het vergelijkt met drie jaar geleden kan Antony vanuit het niets iets creëren. Hij is zo verschrikkelijk snel. Hij kan uit stand ineens wegsprinten. En hoe hij soms speelt met buitenkant links is zo vervelend…”

Zijn tafelgenoot werpt meteen tegen: “Ik vind dat hij heel veel goede momenten heeft hoor, maar ook zoveel slechte. Dat vind ik niet bij een goede voetballer horen.” Van Halst zegt dat dat nou eenmaal het risico is dat dergelijke spelers in hun spel leggen, maar daar is Van Basten het niet mee eens: “Nee, het is niet alleen risico. Ook slechte beslissingen. Dan denk ik: waar ga je naartoe?”

“Zó veel balverlies”

Tegen Borussia Dortmund (1-3) gaf Antony drie assists, maar tegen Go Ahead Eagles (0-0) speelde hij ongelukkig… “Een goede voetballer heeft altijd een idee. Een goede voetballer speelt tegen een mindere tegenstander makkelijk. Hij kan tegen een slechte tegenstander zó veel balverlies lijden.”

Een maandje geleden deed de voormalige Oranje-bondscoach al schamper over de Ajacied: “Je ziet heel vaak dat hij zijn man niet voorbij gaat of dat er een misverstand is met ploeggenoten. Hij moet een voorzet geven of een schot op goal lossen. Als je ziet hoe vaak dat mislukt… Tegen Besiktas begon hij aan een dribbel, maar dan denk ik: waar wil je eindigen?”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Ben jij het met Van Basten eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
927+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie