Boze Bazoer: “De KNVB moet hier iets aan doen”

Foto: Boze Bazoer: “De KNVB moet hier iets aan doen”

Vitesse heeft zondag goede zaken gedaan door FC Utrecht met 2-1 te verslaan. Riechedly Bazoer speelde een sterke wedstrijd en beloonde dit met een heerlijke goal, al moest hij na afloop toegeven dat hij het niet zo bedoelde.

Wedden op Vitesse? Maak een account aan bij bet365 en win!

Bazoer scoorde met een uithaal van ruim dertig meter. “Ik ben eerlijk”, zo laat de Vitesse-sterkhouder weten aan Omroep Gelderland. “Ik keek omhoog en wilde hem aansnijden tussen keeper en verdediging. Maar hoe je het wendt of keert, ik raak die bal goed want hij vliegt er mooi overheen.”

Bazoer deed zijn oude club dus pijn. In zijn ogen is deze driepunter volledig terecht. “In de eerste helft waren we heer en meester. Zij krijgen misschien één grote kans. Daarna was het wel over en werden wij steeds beter. We speelden met veel energie en combineerden ook goed. Dat leidde tot veel kansen. Bij rust staat we dan ook terecht met 2-0 voor.”

Wangedrag fans

Utrecht-supporters zorgden in Arnhem voor ophef. Zij gooiden vuurwerk op het veld, waarbij fotografen bijna werden geraakt. Ook raakten kinderen in het vak ernaast in paniek. “De KNVB moet hier iets aan doen”, stelt Bazoer. “Maar verder sta ik hier niet om dit te beoordelen. Wij willen graag lekker voetballen en het publiek vermaken. Dit gedrag haalt je uit je ritme. Dat is frustrerend.”

Trainer Thomas Letsch was het eens met Bazoer. “Ik keur dit zeker af, want het is gewoon gevaarlijk. Maar ik benadruk liever de geweldige support van ons publiek in deze wedstrijd. Ze hebben echt achter de ploeg gestaan.”

Moet de KNVB hard ingrijpen?

  • Ja
  • Nee
247+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie