“Dan besef je wat voor een bijzondere club Ajax is”

Foto: “Dan besef je wat voor een bijzondere club Ajax is”

Bijna tweeënhalf jaar na zijn vertrek bij Ajax heeft Matthijs de Ligt eindelijk ruimte gevonden voor een officieel afscheid in de Johan Cruijff ArenA. De Oranje-international sprak mooie woorden richting de fans.

Wedden op Ajax en Juventus? Maak nu je account aan bij bet365!

De Ligt verruilde Ajax medio 2019 voor Juventus. Door het drukke speelschema én de coronacrisis was er eerder geen moment om afscheid te nemen, maar zondagavond kreeg de verdediger dan toch zijn moment. “Ik heb nu twee jaar in het buitenland gespeeld en tien jaar bij Ajax gezeten. Als je dan terugkijkt, besef je wel wat voor een bijzondere club Ajax is”, zo vertelde de voormalig sterkhouder.

“Als ik die sfeer zie bij Dortmund-thuis, die jongens bij Juventus zeggen dan: wat deden ze daar allemaal joh?”, zo spreekt De Ligt lovend over zijn oude club. “Zoveel passie en emotie is indrukwekkend en fantastisch om te zien. Complimenten voor de spelers, het bestuur, hoe alles geregeld is. Hoe Ajax weer een club is geworden waar niemand tegen wil spelen, dat kan ik jullie meegeven.”

Overmars

Ook directeur Marc Overmars kwam aan het woord. De bestuurder liet weten: “Je bent altijd welkom, je bent een kind van de club, wij als Ajax zijn trots op jou. Jij was aanvoerder in een fantastisch jaar. Ik weet goed dat we in trainingskamp zaten in 2019 dat je zei: ik heb een centrale verdediger nodig, die moet komen. Dat was Daley Blind. Daardoor hebben we nog harder ons best gedaan om hem te halen.”

Gaat Ajax hiervan profiteren?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie