Goudhaantje Dessers spreekt zich uit over basisplaats

Foto: Goudhaantje Dessers spreekt zich uit over basisplaats

Cyriel Dessers is voor de derde keer in acht dagen tijd matchwinnaar geworden. De Nigeriaanse Belg wist na Sparta Rotterdam (0-1) en 1. FC Union Berlin (1-2) ook in de slotfase toe te slaan tegen AZ: 1-0. De euforie was dan ook groot.


Wedden op Feyenoord? Spek je bankrekening via bet365!

Dessers werd onlangs nog bespot, maar bewees zondag opnieuw zijn waarde voor Feyenoord. “Het was weer een mooi moment! Het is ongelofelijk. Drie keer de winnende goal in een week. Ik heb er geen woorden voor”, zo liet het goudhaantje van Feyenoord weten voor de camera van ESPN. “Deze goal was een echte spitsengoal. Door de benen van een verdediger, daar denk je niet bij na. Het was op gevoel.”

Basisplaats

Met drie cruciale goals in drie wedstrijden groeit de vraag of Dessers niet moet starten bij Feyenoord. Rekent hij zelf op een basisplaats? “Ik ben een brave jongen. Ik heb redelijk wat geduld”, lacht de Feyenoord-aanvaller. “Dit is waarvoor ik er sta en dan moet ik het doen. Als ik het zo kan doen drie keer in de week en ook in belangrijke wedstrijden, dan voelt dat heel goed.”

Dessers is dus niet voornemens om een hartig woordje te spreken met trainer Arne Slot. “Zo zit ik niet in elkaar. Ik wil het op zulke momenten laten zien. Als mijn moment dan komt, moet ik het maar laten zien. De winnende trainer heeft altijd gelijk. Daar kan ik weinig op zeggen.”

Misser

Kort voor zijn doelpunt liet Dessers nog wel een grote kans onbenut. “De beelden kijk ik liever niet terug”, lacht de aanvaller. “Ik raak de bal, maar ik zie hem gewoon blijven liggen. Ik ben blij dat ik hem daarna heb kunnen maken. Als je De Kuip dan zo ziet ontploffen. Daar doe je het voor als voetballer.”

Moet hij starten bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie