Prachttreffers helpen historisch goed Cambuur langs PEC

Foto: Prachttreffers helpen historisch goed Cambuur langs PEC

SC Cambuur heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan PEC Zwolle. Fraaie treffers loodsten de Leeuwarders er doorheen. In de slotfase werd het nog even spannend, maar een punt zat er niet meer in voor de gastheren.

Wil je een gokje wagen op Eredivisie-duels? Dat doe je bij bet365!

Hekkensluiter PEC Zwolle toonde in oktober wat tekenen van herstel, maar ging de laatste twee duels wel weer onderuit. Middenmoter SC Cambuur verloor zelfs de laatste drie wedstrijden op rij, maar er is niemand omstreeks Leeuwarden die zich daar druk over maakt. Trainer Henk de Jong heeft de boel er nog altijd goed op de rit. In Zwolle leverden Doke Schmidt en Mees Hoedemakers al waarschuwingsschoten. In de 22e minuut peerde laatstgenoemde dan toch raak. Een harde knal van net buiten het strafschopgebied vloog er hard via de binnenkant van de paal in. Niet voor het eerst dit seizoen wist PEC aanvallend geen vuist te maken, waardoor het ging rusten met de achterstand.

Ongetwijfeld met de beste bedoelingen kwamen de Blauwvingers de kleedkamer uit, maar kreeg het al snel de volgende teleurstelling te verwerken. Robin Maulun nam op schitterende wijze een vrije trap: over de muur heen viel de bal in de kruising. Sam Kersten kon de wedstrijd niet vervolgen door een blessure. De verdediger werd vervangen door Thomas van den Belt, uitgerekend de zoon van Cambuur-directeur Gerald van den Belt. Na kansen over en weer kwam de thuisploeg ruim tien minuten voor tijd toch nog terug in de wedstrijd. Kenneth Paal zette voor, waarna Dean Huiberts raak knikte met het hoofd.

PEC drong in de slotfase nog wat aan, maar van een gevaarlijk offensief kon je toch niet spreken. Zo blijven ze op vier punten steken en door de overwinning van Sparta Rotterdam groeit het gat met de concurrentie. Cambuur doet goede zaken en komt op gelijk hoogte met FC Twente, NEC en Willem ll. De oogst bedraagt achttien punten, het hoogste aantal ooit van Cambuur na twaalf wedstrijden.

Scoreverloop: 0-1 (22′) M. Hoedemakers, 1-1 (48′) R.Maulun, 1-2 (79′) Huiberts

PEC de gedoodverfde degradant?

  • 100%
  • Nee, die komen met een inhaalslag
91+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie