‘Eigenlijk is Barcelona een stelletje kinderen’

Foto: ‘Eigenlijk is Barcelona een stelletje kinderen’

Sta je met 0-3 voor, dan dien je de drie punten over de streep te trekken. Zo simpel is het, maar blijkbaar niet voor FC Barcelona. Dat gaf bij een 0-3 voorsprong tegen Celta de Vigo drie (!) doelpunten weg met nieuw puntenverlies als gevolg.

Stunt Barça door de Champions League te winnen? Pak 51 (!) keer je inleg!

Interim-coach Sergi Barjuan zoekt naar verklaringen in gesprek met de Spaanse pers: “Het mag geen excuus zijn, maar in elke wedstrijd vallen spelers bij ons geblesseerd uit.” Hij zag Eric García, Nico én Ansu Fati afhaken… “Wanneer je vlak na rust drie keer moet wisselen vanwege blessures, dan moet je vervolgens je tactische plan aanpassen. De wissels hadden een grote invloed op de wedstrijd. We hebben ons in de tweede helft laten opsluiten. We wisten ons niet meer goed te positioneren. In de eerste helft speelden we dapper, ver van ons eigen doel. We bleken dat niveau niet vast te kunnen houden.”

Stelletje kids

“Het is duidelijk dat deze wedstrijd een zure nasmaak heeft, maar ik heb mijn best gedaan om de spelers zo goed mogelijk te instrueren”, vervolgt de tussenpaus, die het stokje nu overgeeft aan Xavi Hernández. “Wanneer we alle spelers in de selectie tot onze beschikking hebben dan kunnen we veel beter dan wat we hebben laten zien.”

Sergi trekt een ietwat pijnlijke conclusie: “Als je naar onze ploeg kijkt, dan speel je eigenlijk met een aantal kinderen. Dan is het lastiger om oorlog te voeren op het veld. We misten veel jongens die ons sterker maken.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Kinderen?

  • Ja
  • Nee
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie