Toornstra onthult ‘het toverwoord bij Feyenoord’

Foto: Toornstra onthult ‘het toverwoord bij Feyenoord’

Jens Toornstra geniet enorm van de goede prestaties van Feyenoord dit seizoen. De captain ziet daarin een belangrijk aandeel voor de nieuwe trainer Arne Slot. Maar wat doet Slot dan precies anders dan voorganger Dick Advocaat?

Scoort Toornstra morgen tegen AZ? Win 4.5x je inleg bij bet365!

“Deze trainer is anders dan alle trainers die ik hiervoor had”, vertelt Toornstra in Het Parool. “Overal zit een wedstrijdgericht idee achter, is over nagedacht. Ik voel me ook echt fit, hoewel ik wat ouder ben. Dat is nodig voor dit type spel.”

“De trainer wees al bij zijn eerste presentatie op de intensiteit waarmee topploegen spelen om ballen snel te kunnen veroveren. Je denkt dat Manchester City beter is door de kwaliteit van de spelers, maar het komt ook doordat ze heel veel energie in een wedstrijd leggen. Dat motiveerde. Energie is het toverwoord geworden”, vervolgt Toornstra, die zelf geknipt lijkt door die speelwijze. “Het kost meer energie, maar het levert ook energie op als je ballen snel onderschept en direct weer kunt aanvallen. En van veel lopen ben ik nooit vies geweest.”

Realist

Ondanks zijn goede vorm wordt Toornstra nog altijd amper aan Oranje gelinkt, maar dat snapt hij wel. “Ik ben geen flitsende buitenspeler die een wedstrijd kan openbreken. Ik kan spelers om me heen beter maken, maar ze moeten op een bepaald niveau zitten om mij ook tot mijn recht te laten komen. Ik speel nu wat controlerender, op de positie van Frenkie de Jong. Dan moet je eerlijk zijn: dan is een oproep voor Oranje niet wat je direct verwacht.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Toornstra hoort in Oranje

  • Eens
  • Oneens
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie