Wesley Sneijder en Dirk Kuyt ‘betrokken’ bij drugszaak

Foto: Wesley Sneijder en Dirk Kuyt ‘betrokken’ bij drugszaak

Wesley Sneijder en Dirk Kuyt zijn door de politie ondervraagd in een groot onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse drugsbaas Piet S. De autoriteiten hebben informatie dat de twee oud-internationals gegokt hebben op een illegale goksite, die gekoppeld wordt aan de ‘godfather van Den Haag’. Dat melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad vandaag.

Ben jij op zoek naar een goksite die wél betrouwbaar is? Probeer bet365!

Het betreft de inmiddels opgeheven website Edobet, opgezet door Freddy S., de zoon van Piet S. In afgeluisterde gesprekken hoorde de politie dat Sneijder en Kuyt regelmatig via Edobet zouden gokken. Bij de voormalige Feyenoorder zou het om forse bedragen gaan. “Die jongen had een limiet van vijf ruggen (5000 euro). Freddy heeft dat limiet verhoogd naar 25 ruggen (25.000 euro)”, aldus een afgeluisterde persoon. “Maar hij speelt soms vijf ruggen op een dag.”

Tankstation

In februari van dit jaar werd Kuyt twee keer verhoord door de politie. Hij gaf meteen toe te wedden via Edobet: “Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen.” Volgens de Katwijker deed hij dit niet om er ‘rijk van te worden’: “Ik kreeg wel eens contant uitbetaald. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen.”

Ook Sneijder komt ter sprake in een afgeluisterd gesprek, dat over ‘gemiste betalingen’ gaat: “We gaan niet meer vragen om geld. Eerst gewoon in het ziekenhuis laten trappen. Mag ook een wijf zijn. Zijn moeder, tante of oma. Kan me niet schelen wie.”

Meesteroplichter

De recordinternational van het Nederlands elftal werd in januari verhoord, maar ontkende gebruik te maken van Edobet. Wel zei hij benaderd te zijn door mensen die zeiden dat hij schulden had en dat hij garant zou staan voor Wout van K.: “Het is een neef van mijn vader. Ik heb hem maar één keer gezien. Hij is een meesteroplichter.” Volgens Sneijder is hij met de schuldeisers in gesprek gegaan: “Ze boden wel tien keer hun excuses aan en daarna gingen ze weg. Ik heb nooit meer iets van ze gehoord.”

Hoogleraar strafrecht Sven Brinkhoff denkt dat Kuyt strafbare feiten heeft gepleegd: “De optelsom van het door Kuyt gokken op een hoogstwaarschijnlijk illegale site en het cash ophalen van winsten bij een tankstation neigen naar de kwalificatie van schuldwitwassen. Betoogd kan dan immers worden dat je in die situatie redelijkerwijs had moeten weten dat het geld van misdrijf afkomstig was.”

Bizar verhaal?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1430+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie