Kieft: ‘Hij is op een zijspoor geraakt bij Ajax’

Foto: Kieft: ‘Hij is op een zijspoor geraakt bij Ajax’

Ajax staat in de Champions League op twaalf punten uit vier wedstrijden en daarom is er een heuse hype ontstaan rond de Amsterdammers. In zijn column in De Telegraaf predikt Wim Kieft vandaag realisme, we moeten immers ook weer niet gaan overdrijven…

Scoort Davy Klaassen ook tegen Go Ahead Eagles? Pak 1.72 keer je inzet!

“In alle analyses over Dortmund-Ajax moet niet worden vergeten dat Ajax ruim een uur met een man meer op het veld stond vanwege de onterechte rode kaart voor Mats Hummels”, schrijft de oud-spits van Ajax, PSV en het Italiaanse Pisa. “Geen slimme actie trouwens van zo’n ervaren verdediger, die Antony even wilde aanpakken. Maar er zijn ploegen die meer moeite hadden tegen tien man terwijl Ajax het juist goed uitspeelde via de vleugels en uiteindelijk nog drie keer tot scoren kwam. Met een late treffer van Davy Klaassen.”

Zijspoor

Kieft heeft te doen met de middenvelder: “Hij is een beetje op een zijspoor geraakt als nummer tien omdat trainer Erik ten Hag voor Steven Berghuis heeft gekozen. Terwijl Klaassen die positie wel bezet bij bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, waar Berghuis vanaf de rechterflank speelt.”

“Ondanks zijn reservebeurten zit Klaassen niet bij de pakken neer getuige zijn invalbeurt de hele tweede helft tegen Dortmund”, voegt hij daar snel aan toe. “Wat een loopwerk hij wel niet verzette en het was leuk voor hem dat hij de 3-1 scoorde.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Klaassen op een zijspoor?

  • Ja…
  • Nee!
989+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie