“We hadden iets anders van Promes verwacht”

Foto: “We hadden iets anders van Promes verwacht”

Quincy Promes droomt van een terugkeer in het Nederlands elftal, maar voorlopig lijkt een invitatie niet in de maak. Bij zijn Russische broodheer Spartak Moskou ligt de vleugelaanvaller zelfs onder vuur.

Scoort Promes in de derby van Moskou? Win 2.75 keer je inzet bij bet365!

Promes verruilde Ajax in februari van dit jaar voor Spartak Moskou. In zijn eerste periode in Rusland maakte hij veel indruk, maar zijn rentree op het oude nest is nog geen succes geworden. “We hadden iets anders van hem verwacht”, erkent voormalig Lokomotiv Moskou-voorzitter Ilja Gerkus in gesprek met Sport-Express.

“Hij is niet gekocht om slechts twee doelpunten per jaar te maken. We verwachten ook assists van hem, maar hij ziet zijn medespelers niet staan. Het was al gauw duidelijk dat Promes geen speler is die je helpt om voor de landstitel te strijden”, zo voegt Gerkus toe.

Spartak betaalde in februari 8,5 miljoen euro voor de nu 29-jarige Promes. Dat bedrag kan zelfs oplopen tot elf miljoen euro. De Oranje-international, die na het EK niet meer werd geselecteerd, maakte dit seizoen vijf goals in twaalf officiële wedstrijden namens de Moskovieten.

Hendrix

Naast Promes is ook oud-PSV’er Jorrit Hendrix actief voor Spartak Moskou. Gerkus is over hem nóg minder te spreken. “Hendrix is zwakker dan het minimumniveau.” Overigens liggen beide Nederlanders nog tot medio 2024 vast bij de Russische club.

Terechte kritiek?

  • Ja
  • Nee
639+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie