“Welke club zit nou te wachten op Wesley Sneijder?”

Foto: “Welke club zit nou te wachten op Wesley Sneijder?”

Wesley Sneijder maakte woensdagavond op RTL7 bekend dat hij is gestopt met de trainerscursus. De recordinternational van Oranje vond dat er te weinig maatwerk werd geboden, maar Johan Derksen denkt dat hij het sowieso niet gaat maken als coach.

Wedden op voetbalduels? Waag je gok bij bet365 en win!

Sneijder verklaarde ‘niet op één lijn met de KNVB’ te liggen. “Ik zie mezelf veel meer als manager dan als een echte veldtrainer”, zo vertelde de oud-speler van clubs als Ajax, Real Madrid en Internazionale tegenover presentator Humberto Tan. “Mijn wens was eigenlijk dat ik een stukje maatwerk kon krijgen. Maar dat paste niet in het beeld van de KNVB.”

Derksen haalt uit

Derksen begrijpt daar niets van. In Veronica Inside stelt hij: “Toen hij afgelopen zomer bij ons bij De Oranjezomer was, toen vond ik hem al heel makkelijk praten over die cursus. (…) Hij had het arrogante toontje, van: hij wilde weleens kijken op de cursus, en hij ging niet bij een gewoon cluppie instappen. Met andere woorden: hij wilde meteen een Europese topclub hebben. Toen dacht ik al: nou jongen, dan krijg jij geen club.”

“En nu, na drie cursusdagen, is hij ermee gekapt, want hij vindt zich meer manager…”, vervolgt Derksen. “Welke club zit nou te wachten op Wesley Sneijder, die gestopt is na drie weken, terwijl die topvoetballers echt door die cursus heen worden geloodst. Die moeten gewoon even meelopen. (…) Als je geen diploma hebt, dan kun je helemaal nergens terecht.”

Driessen sluit zich aan

Valentijn Driessen vindt het ‘een heel slecht signaal’ van Sneijder. De chef voetbal van De Telegraaf stelt dat hij zijn huiswerk beter had moeten doen. “Dan moet je een jaar je oogkleppen op doen, en door die zure appel heen bijten. Maar je hebt Mark van Bommel, Clarence Seedorf, Edgar Davids… zelfs Phillip Cocu, Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst komen niet aan bak. En dan denkt Sneijder… Ik denk trouwens dat er sowieso geen grote trainer aan hem verloren zal gaan.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
536+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie