“Het liefst ga ik naar een ander vast stadion, zoals AZ”

Foto: “Het liefst ga ik naar een ander vast stadion, zoals AZ”

NEC speelt zaterdagavond in een lege Goffert tegen sc Heerenveen. Trainer Rogier Meijer weet dat een troosteloze ambiance goed kan uitpakken na de 3-0 zege op FC Groningen, maar toch wil hij zo snel mogelijk weer naar thuisduels met publiek. Desnoods elders.

Wedden op duels van NEC? Waag je gok bij bet365 en win!

Vrijdag werd bekend dat NEC in 2021 geen thuisduels meer gaat afwerken met fans op de tribune. Niet in Nijmegen in ieder geval. “Ik had niet verwacht dat we over een paar weken weer thuis met publiek zouden spelen, maar ik schrok best wel van wat ik hoorde op de persconferentie”, zo reageert Meijer tegenover De Gelderlander.

Meijer hoorde het allemaal aan: “Fouten bij de bouw van het stadion, de hoeveelheid druk die er op een element komt als iedereen gaat springen… Het instorten van een tribune had bij wijze van spreken ook veel eerder kunnen gebeuren. Ik volgde de persconferentie in de auto op weg naar Nijmegen en dacht meteen aan wat ik in andere stadions heb meegemaakt. Neem De Kuip. Daar schudt het stadion ook op zijn grondvesten als iedereen springt.”

Ander stadion

Meijer, die het ‘een waarschuwing’ noemt voor alle clubs, heeft een duidelijke voorkeur. “Het liefst ga ik naar een ander vast stadion, zoals AZ dat in het verleden heeft gedaan met ADO Den Haag. Dan kan je het stadion een beetje eigen maken. Het moet niet zo zijn dat we voor elke thuiswedstrijd naar een ander stadion moeten. Dat geeft onrust. Als een ander vast stadion niet kan, dan moeten we hier maar gewoon blijven.”

“Tot het einde van het seizoen in een lege Goffert spelen zou wel een soort van nachtmerrie zijn. Zeker als je bedenkt hoe de sfeer was in onze eerste thuiswedstrijden. Dat heeft ons zeker bij momenten geholpen. Deze situatie is zeker geen voordeel voor ons, het moet nog blijken of het in ons nadeel is. Het is vooral doodzonde voor de seizoenkaarthouders”, aldus de NEC-trainer.

Eerder op de dag werd bekend dat ADO Den Haag het stadion beschikbaar wil stellen.

Logisch?

  • Ja
  • Nee
116+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie