Volendam verspeelt zege, De Graafschap onderuit

FC Volendam heeft vrijdagavond punten gemorst in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Het Andere Oranje, dat sinds 2009 niet meer op het hoogste niveau actief was, verspeelde twee punten tegen FC Emmen: 2-2.

Gokken op de Keuken Kampioen Divisie-duels? Maak een bet365-account aan!

Binnen 25 minuten leidde FC Volendam al met 2-0. Daryl van Mieghem opende de score na tien minuten spelen door de bal schitterend tegen de touwen te werken. Een kwartier later verdubbelde Robert Mühren de marge naar twee. De spits van Volendam maakte daarmee zijn veertiende van het seizoen, waarvan vier tegen FC Dordrecht.

Ook de topscorer van FC Emmen liet zich gelden. Trainer Dick Lukkien zag Jeredy Hilterman na ruim een half uur de marge verkleinen. Diezelfde spits wist een kleine tien minuten voor tijd ook de gelijkmaker binnen te werken door een strafschop te benutten.

De Graafschap onderuit

Achtervolger De Graafschap profiteerde niet van de remise van Volendam. De Superboeren verloren zelfs, met 2-1 bij laagvlieger FC Den Bosch. Jeffry Fortes bezorgde de bezoekers nog wel een voorsprong in Brabant, maar Roy Kuijpers en Soufyan Ahannach maakten het verschil namens de Bosschenaren. Het gat met de KKD-koploper loopt daardoor op tot vijf punten.

Ajax-talenten winnen in Venlo

VVV-Venlo degradeerde vorig seizoen definitief uit de Eredivisie door een nederlaag bij Ajax. Vrijdagavond slaagden de Venlonaren er ook niet in om Jong Ajax te verslaan. Sterker nog: Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Danilo Pereira (strafschop) zorgden voor een 1-3 overwinning in De Koel, waar Devyne Rensch in de slotfase tweemaal geel kreeg. Mitchell van Rooijen maakte de Limburgse treffer.