‘Verschrikkelijke mededeling voor Hakim Ziyech’

Foto: ‘Verschrikkelijke mededeling voor Hakim Ziyech’

Hakim Ziyech werd dinsdagavond matchwinnaar namens Chelsea, dat met 0-1 triomfeerde bij Malmö FF. Uitgerekend nu is de spelmaker geconfronteerd met dramatisch nieuws. Zijn interlandcarrière is ernstig in gevaar.

Opent Ziyech dit weekend de score? Win zes keer je inleg bij bet365!

Ziyech werd jaren geleden al door de Marokkaanse bondscoach genegeerd. Daarna keerde de aanvallende middenvelder terug in de selectie van de Atlas Lions, maar onlangs besloot bondscoach Vahid Halilhodzic hem opnieuw buiten de nationale ploeg te houden. Volgens Le360 Sport moet Ziyech vrezen dat hij een streep kan zetten door zowel de Afrika Cup als het WK.

Verwijten

Halilhodzic heeft Ziyech deze week niet opgenomen in de selectie van Marokko, net als Ajax-verdediger Noussair Mazraoui. Volgens het Marokkaanse medium is de kans groot dat de bondscoach ook niet meer terug gaat komen op zijn beslissing. Kortom: mocht Halilhodzic aanblijven, dan dreigt hij twee grote eindtoernooien te moeten missen in 2022.

Ziyech heeft al vaker een eindtoernooi gemist. In 2017 had hij een aanvaring met toenmalig bondscoach Hervé Renard, die hem uitsloot voor de Afrika Cup van dat jaar. In 2018 (WK) en 2019 (Afrika Cup) was Ziyech wel van de partij, maar nu dreigt er dus een nieuw drama voor de Marokkaans international.

Halilhodzic verweet Ziyech eerder een gebrek aan discipline. Ook vond de bondscoach dat de sterspeler van Marokko zich ongepast had gedragen.

Heeft de bondscoach gelijk?

  • Ja
  • Nee
3515+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie