Supercomputer doet bijzondere Ajax-voorspelling

Foto: Supercomputer doet bijzondere Ajax-voorspelling

Ajax is geweldig bezig in de Champions League en won afgelopen woensdagavond ook uit bij Borussia Dortmund met 1-3. De Amsterdammers hebben zich geplaatst voor de knock-outfase en de vraag rijst: waar eindigt dit sprookje?

Wint Ajax de Champions League? Pak 21 (!) keer je inzet!

Op basis van de ‘Soccer Power Index’ (SPI) heeft een ‘supercomputer’ berekend dat de nummer één van de Eredivisie bij de vier favorieten van de eindzege hoort. Ajax zou 10 procent kans hebben om de cup met de grote oren te winnen en moet alleen Liverpool (14 procent), Manchester City (19 procent) en Bayern München (25 procent) voor zich dulden.

Chelsea (9 procent), Real Madrid (4 procent), Paris Saint-Germain (3 procent) en Internazionale (eveneens 3 procent) hebben volgens de SPI minder kans om de Champions League te winnen.

‘Maar 5 procent kans’

Ronald de Boer vertelde gisteren nog aan Voetbal International: “Ik geef Ajax hooguit 5 procent kans de Champions League te winnen. Misschien nog wel minder. Vergeet niet dat de huidige internationale topteams sterker zijn dan in mijn tijd.”

In 1995 wonnen de Amsterdammers de trofee voor het laatst, maar de oud-voetballer repte van ‘een andere tijd’: “Na het loslaten van de buitenlandersregeling kunnen de grootste clubs iedereen kopen die ze willen. Daardoor is er in de loop der jaren een elite in het topvoetbal ontstaan. Dat maakt het nóg zwaarder om tegen ze op te boksen. Des te knapper is het dat Ajax het goed blijft doen in Europa. Laten we daar vooral blij mee zijn. Zonder onrealistische verwachtingen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Hoort Ajax bij de favorieten?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik dus niet…
1634+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie