Hiddink over Ajax: “Dan dender je lekker door. Heerlijk”

Foto: Hiddink over Ajax: “Dan dender je lekker door. Heerlijk”

Guus Hiddink ziet het verschil tussen Ajax en PSV steeds verder oplopen. De oefenmeester vreest dat de competitie de aankomende jaren alleen maar voorspelbaarder gaat worden, zo vertelt hij aan Voetbal International.

Gaat Ajax de Champions League winnen? Pak 21 keer je inzet!

De Amsterdammers vulden mede door de successen in de Champions League de clubkas de afgelopen jaren behoorlijk, terwijl PSV vooral aan het kwakkelen was. Het resulteerde erin dat Ajax de laatste seizoenen als eerste eindigde en de ploeg van Roger Schmidt geen minuten in het miljoenenbal maakte.

“Het gat wordt wel heel groot nu”, concludeert Hiddink. “Je hebt het liefst dat net als in Engeland veel ploegen tot het eind om de titel strijden. Dat zal niet zo snel meer gebeuren. Wanneer je daar als trainer of bestuurder middenin zit, is het mogelijk dat aan te passen. Dat weet ik nog wel van de periode-PSV in de jaren tachtig. We wisten in februari dat we kampioen waren. Dan dender je lekker door. Heerlijk.”

Ajax in vorm

Hiddink kan zich het gevoel van Ajax dan ook goed voorstellen, maar vindt het algehele belang ook belangrijk. “Het is de realiteit. Destijds moesten we bij PSV minsten eens per drie jaar kampioen worden. Dat was geen wens, maar een taak. Kwam die eis onder druk, dan werd je bij Philips op kantoor geroepen. Nu is het drie jaar niet gelukt en ook in het vierde jaar lijkt het moeilijk te worden.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Heeft Hiddink gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie