‘Ronaldo gaat toekomst Ten Hag bepalen’

Foto: ‘Ronaldo gaat toekomst Ten Hag bepalen’

Erik ten Hag is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe manager van Manchester United te worden. Toch is het onzeker of de Ajax-trainer volgend seizoen op Old Trafford werkzaam is.

Wint Ajax de Champions League? Win 21 keer je inleg bij bet365!

Manchester United heeft grote twijfels over Ole Gunnar Solskjaer. Op dit moment krijgt de Noor nog het vertrouwen van de clubleiding, maar elke tegenvaller zal de druk doen toenemen. Volgens The Daily Express is Ten Hag één van de meest geliefde kandidaten indien Solskjaer het niet voor elkaar krijgt om het tij te keren.

Obstakel

Er is echter één probleem: Ten Hag wil Ajax niet tussentijds verlaten. De oefenmeester vertrok jaren geleden halverwege het seizoen van FC Utrecht naar Ajax, maar het is geen geheim dat hij daar geen voorstander van is. Gezien de prestaties en ambities in Amsterdam is een soortgelijke breuk nu niet realistisch.

United sluit niet uit dat Ten Hag na afloop van het seizoen de overstap naar Manchester maakt. De Amerikaanse eigenaars, de familie Glazer, hopen dat met name Cristiano Ronaldo zo goed blijft presteren dat Solskjaer het seizoen kan uitzingen op Old Trafford. Daarna zou de Ajax-trainer het stokje over kunnen nemen.

De vraag is echter of dat gaat lukken. Mocht Solskjaer al tijdens het seizoen op straat worden gezet, dan dreigt United noodgedwongen voor een andere trainer te moeten kiezen. Een interim-trainer tot aan mei is natuurlijk ook een optie, al is het maar de vraag of de Engelse topclub dat aandurft. Simpel gezegd: de toekomst van Ten Hag ligt deels in handen van Ronaldo.

Is hij volgend seizoen United-trainer?

  • Ja
  • Nee
951+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie