‘Ajacied is akkoord voor 3 miljoen per jaar’

Foto: ‘Ajacied is akkoord voor 3 miljoen per jaar’

André Onana verruilt Ajax daadwerkelijk voor Internazionale. De Italiaanse journalist Nicolò Schira weet te bevestigen dat de Kameroener in 2022 in Milaan gaat tekenen.

Prolongeert Inter de titel? Win 3.75 keer je inzet bij bet365!

Ajax had de hoop dat Onana in de zomer verkocht zou worden, maar ondanks talloze geruchten bleef een transfer uit. In Amsterdam deed men echter geen moeite om hem een nieuw contract voor te schotelen, ondanks dat de doelman liet doorschemeren daarvoor open te staan. De Ajax-leiding had echter het gevoel dat hij al een voorcontract had getekend bij een andere club.

Inter

Al geruime tijd circuleert Inter als nieuwe club van Onana. Officieel kan de Italiaanse topclub deze deal niet afronden, want pas vanaf januari mogen transfervrije spelers volgens de reglementen in onderhandeling treden met geïnteresseerde clubs. Volgens Schira is het desalniettemin al duidelijk dat de Ajax-doelman voor vier jaar gaat tekenen in Milaan.

Onana zou akkoord zijn gegaan met een jaarsalaris van drie miljoen euro. De Kameroener moet de opvolger worden van Samir Handanovic, die op leeftijd is en plaats moet maken na dit seizoen. Dankzij zijn aflopende contract bij Ajax kan Onana transfervrij overstappen naar de regerend kampioen van Italië.

Onana is vanaf donderdag weer inzetbaar voor Ajax. Wel zal hij voorlopig als stand-in fungeren voor Remko Pasveer, zo liet trainer Erik ten Hag al weten.

Doet hij daar verstandig aan?

  • Ja
  • Nee
1900+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie