Aboutaleb hekelt ‘Feyenoorders’: “Sympathie helemaal kwijt”

Foto: Aboutaleb hekelt ‘Feyenoorders’: “Sympathie helemaal kwijt”

Ahmed Aboutaleb is helemaal klaar met de raddraaiers rond Feyenoord. Het aanbrengen van graffiti op een deel van de Berlijnse Muur is slecht gevallen bij de burgemeester van Rotterdam.

Wint Feyenoord bij Union? Win 2,80 keer je inleg bij bet365!

“Stel je voor dat Duitse fans hier komen en het monument van Zadkine met verf besmeuren”, reageert Aboutaleb in het Algemeen Dagblad. “Hoe zouden wij dan reageren? Je raakt het historische hart van een stad, een plek die zo belangrijk is voor een stad. En daar hebben deze lieden dus op staan verven. Het getuigt van geen enkel historisch besef, het is alleen maar om de ander te treiteren. Ik schrik er enorm van.”

Dieptepunt

Aboutaleb weigert zijn ogen te sluiten voor het aanhoudende wangedrag van ‘Feyenoord-supporters’. “Elke keer als je er genuanceerd over wilt spreken, omdat er misschien toch ooit een gesprek mogelijk is, komt er een nieuw dieptepunt. Langzaam raak ik mijn sympathie voor deze groep helemaal kwijt. Het is buitengewoon verontrustend. Een stadion wordt bestormd, mensen worden thuis geïntimideerd, antisemitische schilderingen: het is buitensporige idiotie die niets meer met voetbal te maken heeft. We moeten ook stoppen om Feyenoord er op aan te spreken, want die zijn hier niet meer op aan te spreken.”

De burgervader van Rotterdam wil dat er een nieuw plan van aanpak komt. “Als je mij nu vraagt wat we vanaf morgen moeten gaan doen, dan heb ik daar nog geen antwoord op. We moeten ons op een andere manier gaan prepareren dan hoe we naar het klassieke hooliganisme keken: dat was vooral vechten tussen twee groepen mensen, Feyenoord en Ajax, bijvoorbeeld. Dit is iets heel anders.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie