‘Europese topclubs bang voor Ajax’

Foto: ‘Europese topclubs bang voor Ajax’

Oefenmeester Erik ten Hag zei onlangs dat geen enkele club Ajax graag loot, bij overwintering in de Champions League. Oud-voetballer Ronald de Boer vertelt vandaag in een interview met De Telegraaf dat hij het hier roerend mee eens is.

Maak van €100 €2100 als Ajax de Champions League wint! 

“Dat is zeker zo, want Ajax heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een ploeg die lastig is te bestrijden”, reageert de voormalige international van het Nederlands elftal. “Bovendien gaan clubs uit de toplanden het veld in met de gedachte dat ze niet mógen verliezen van een team uit zo’n competitie als de Eredivisie. Dat zorgt voor extra veel druk.”

Onbegrensde mogelijkheden

Zo ver als Pierre van Hooijdonk wil hij echter niet gaan. Pi-Air vertelde dat hij de Amsterdammers de finale wel zag halen: “Het zou een wereldprestatie zijn als dat wel lukt, want als je naar de kwaliteiten van Bayern München, Manchester City, Liverpool en PSG kijkt, is er echt nog wel een groot verschil. Ja, ook PSG, dat een ongeregeld zooitje lijkt, maar wel gewoon even van Manchester City wint. Vergeet ook niet dat in onze tijd (Champions League-winst in 1995, red.) de buitenlanderregel nog bestond en alle clubs maar drie buitenlanders mochten opstellen. Dat maakte de strijd eerlijker, want nu hebben de Europese topclubs onbegrensde mogelijkheden.”

De knock-outfase van het miljardenbal kan vanavond al bereikt worden, bij een positief resultaat tegen Borussia Dortmund: “Het team is te ervaren om dit nog uit handen te geven. Met jongens als Dusan Tadic, Daley Blind, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Sébastien Haller, Noussair Mazraoui en Remko Pasveer kan het verval in mijn ogen nooit zo groot zijn dat je in een aantal weken geen Champions League-wedstrijd wint. Met de Latino’s Lisandro Martinez en Edson Alvarez en de jonge honden Jurriën Timber, Ryan Gravenberch en Antony erbij heeft Ajax op dit moment een uitstekende mix.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Europese topclubs bang?

  • Dat denk ik wel
  • Nee joh
544+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie